- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Ελισάβετ ανταμείβεται με παχυλή αύξηση μισθού 7 εκατομμύρια ευρώ
Κι όμως η βασίλισσα κοστίζει μόλις 65 πένες στον κάθε Βρετανό φορολογούμενο
Η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄, έχει λαμβάνειν αύξηση της τάξεως του 8% καθώς τα έσοδα από το Ταμείο του Στέμματος παρουσίασαν τεράστια αύξηση -άγγιξαν τα 27,2 εκατομμύρια ευρώ- το τελευταίο έτος.
Ως εκ τούτου το Ταμείο του Στέμματος, το οποίο καλύπτει τους μισθούς των εργαζομένων στο Παλάτι, τα ταξίδια των μελών της βασιλικής οικογένειας, τα έξοδα συντήρησης των ακινήτων, θα αυξηθεί κατά 7 εκατομμύρια ευρώ και θα φτάσει τα 82,2 εκατομμύρια ευρώ τη διετία 2018/2019.
Έτσι, τη διετία 2018-2019 το Παλάτι θα εισπράξει 82,2 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων, τη συντήρηση των ακινήτων και τα ταξίδια των μελών της βασιλικής οικογένειας. Το ποσό αυτό, όπως αναφέρει το BBC, είναι αυξημένο κατά σχεδόν 7 εκατ. ευρώ.
Ο αρμόδιος για τα οικονομικά της βασιλικής οικογένειας, σερ Άλαν Ριντ, εξήγησε στο BBC ότι στον κάθε Βρετανό φορολογούμενο η Ελισάβετ κοστίζει μόλις 65 πένες, η αξία ενός γραμματοσήμου.
Ωστόσο, οπαδοί της κατάργησης της μοναρχίας, όπως ο Γκράχαμ Σμιθ, της οργάνωσης Republic, εκτιμά ότι αν στο συνολικό ποσό προστεθούν και οι δαπάνες για την ασφάλεια, τότε το ποσό φτάνει τα 392 εκατ. ευρώ.
Το Ταμείο του Στέμματος συστάθηκε το 1760 με τη συμφωνία το πλεόνασμα από τα έσοδα της μοναρχίας να διοχετεύονται στα δημόσια ταμεία και ως αντάλλαγμα ο μονάρχης να εισπράττει μια ετήσια χορηγία.
Το πλεόνασμα από τα έσοδα εξακολουθεί να πηγαίνει στα δημόσια ταμεία, ενώ ο εκάστοτε μονάρχης δεν μπορεί να προχωρήσει σε πωλήσεις. Σήμερα, το Παλάτι εισπράττει το 15% του πλεονάσματος. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα από την ανακαίνιση του Μπάκιγχαμ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Ο δύο ετών Εμίλ είχε εξαφανιστεί από το σπίτι των παππούδων του στις 8 Ιουλίου 2023
«Έχω το δικαίωμα να λέω αυτό που σκέφτομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας
Παρόμοιες εικόνες έχει να δει η χώρα από τον Απρίλιο του 2024
Οι κακοποιοί έδεσαν τη γυναίκα και τον σύντροφό της, τους οποίους «χτυπούσαν για σχεδόν 2 ώρες»
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι τα τελευταία ζητήματα είναι πάντα τα πιο δύσκολα
Από πότε θα εφαρμοστεί - Η είσοδος θα παραμείνει δωρεάν για τους κατοίκους της Ρώμης
Ο ιδρυτής της WikiLeaks ζήτησε να «παγώσει» το ποσό των 1,18 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στη Ματσάδο
Οι γιατροί φέρεται να του άλλαξαν τα φάρμακα μερικές εβδομάδες πριν από τη διπλή δολοφονία
Οι αγρότες εναντιώνονται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ και των χωρών του Mercosur
«Είμαστε έτοιμοι για ειρήνη, αλλά με τους δικούς μας όρους» - O συμβολισμός του σκηνικού
Αντιτίθενται στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των χωρών του Mercosur
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.