- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
To κοριτσάκι από τη Συρία, η Μπάνα αλ Άμπεντ, που έγινε παγκοσμίως γνωστή για τα μηνύματά της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter όπου περιέγραφε την κόλασή που βίωνε στο Χαλέπι επελέγη από το περιοδικό TIME ένα από τα πρόσωπα με τη μεγαλύτερη επιρροή στο διαδίκτυο.
Άλλα πρόσωπα της ετήσιας λίστας που καταρτίζει το περιοδικό, είναι η βρετανίδα συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, η ποπ τραγουδίστρια Ριάνα, η Κιμ Καρντάσιαν και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Το Time καταλήγει κάθε χρόνο στην επιλογή των προσώπων με βάση όσους ασκούν παγκόσμια επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όσους παράγουν τίτλους ειδήσεων.
Help the refugees. No one should be a refugee. #WorldRefugeeDay. pic.twitter.com/2AEsVsrc7k
— Bana Alabed (@AlabedBana) 20 Ιουνίου 2017
Η 7χρονη τότε Μπάνα, με βοήθεια από την μητέρα της Φατιμά, που ήταν η διαχειρίστρια του λογαριασμού στο twitter (@AlabedBana) άρχισε από τον Σεπτέμβριο να στέλνει μηνύματα, να αναρτά φωτογραφίες και βίντεο περιγράφοντας τη ζωή στο ανατολικό Χαλέπι που βρισκόταν υπό πολιορκία και στο στόχαστρο σφοδρών βομβαρδισμών από την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας.
This is my message to the leaders of the world: it's never too late, save the people of Syria now. #Idlib pic.twitter.com/3ueqy7bm1V
— Bana Alabed (@AlabedBana) 4 Απριλίου 2017
Ο λογαριασμός απέκτησε 365.000 ακόλουθους από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το συριακό καθεστώς χαρακτήρισε προπαγανδιστικά τα σχεδόν καθημερινά tweets της ίδιας και της μητέρας της.
«Δεν μπορώ να φύγω εξαιτίας των βομβαρδισμών, παρακαλώ σταματήστε τους από το να μας βομβαρδίσουν», έγραψε στο πρώτο της μήνυμα στις 24 Σεπτεμβρίου 2016.
When you don't fear the bombing anymore... pic.twitter.com/B97LDXLYT1
— Bana Alabed (@AlabedBana) 29 Μαρτίου 2017
«Το Χαλέπι είναι μια πολύ καλή πόλη, αλλά χρειαζόμαστε ειρήνη», ήταν ένα από τα μηνύματά της.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Μπάνα με την οικογένειά της απομακρύνθηκε από την πολιορκημένη πόλη του Χαλεπιού και μεταφέρθηκε στην Τουρκία.