Κοσμος

«Τρομοκρατική ενέργεια» η έκρηξη στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών (video, εικόνες)

Άγνωστο αν ο δράστης είναι ακόμη ζωντανός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
359944-745773.jpg
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Η έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών «θεωρείται μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει αν ο ύποπτος για την επίθεση, ο οποίος εξουδετερώθηκε από στρατιώτες, είναι ακόμη ζωντανός, ενώ σημείωσε πως δεν έχει ακόμη κάποιο στοιχείο για την ταυτότητά του.

Βρυξέλλες

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκαν το Γαλλικό Πρακτορείο και η ταμπλόιντ εφημερίδα Het Laatste Nieuws, ο ύποπτος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» πριν από την έκρηξη και πριν στρατιώτες που εκτελούσαν περιπολία στον σταθμό ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Ο Μισέλ και ο υπουργός Εσωτερικών της βελγικής κυβέρνησης βρίσκονται στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων και παρακολουθούν την κατάσταση.

Βρυξέλλες

Δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του υπόπτου, ούτε έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής η πληροφορία ότι φορούσε ζώνη ή γιλέκο με εκρηκτικά. Ο σταθμός και η περιοχή του ιστορικού κέντρου, η οποία ήταν γεμάτη κόσμο, εκκενώθηκαν και η αστυνομία έστησε περίμετρο ασφαλείας, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.