- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Χριστιανοί και μουσουλμάνοι γιόρτασαν μαζί στην Αλεξάνδρεια με αφορμή το Ραμαζάνι
Σε ειδική εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας
Χριστιανοί και μουσουλμάνοι γιόρτασαν μαζί, με αφορμή τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου, σε ειδική εκδήλωση του «Ιφτάρ» της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, που διοργάνωσε από κοινού με τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο της πόλης.
Το ζεστό της πρόσωπο απέναντι στους μουσουλμάνους εργαζομένους της και φίλους, αλλά και όλον τον αιγυπτιακό λαό, έδειξε η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, καλώντας τους να εορτάζουν μαζί με τους Έλληνες της πόλης και τους χριστιανούς, το έθιμο του «Ιφτάρ» (του πρωινού), τιμώντας τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου.
Συγκεντρωμένοι στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, που αποτελεί το πιο όμορφο «ελληνικό μπαλκόνι» στη θάλασσα της Μεσογείου, Έλληνες και Αιγύπτιοι, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, ένωσαν τις φωνές τους για τη συνύπαρξη των λαών και των πολιτισμών.
«Θεωρούμε μεγάλη μας τιμή να συνεορτάζουμε αυτό το γεύμα της αγάπης και της συναδελφοσύνης», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδος Κασιμάτης, που τυγχάνει παράλληλα και πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου της πόλης, καλωσορίζοντας όλους τους συμμετέχοντες: τους εκπροσώπους των αιγυπτιακών και ελληνικών αρχών αλλά και πολλά μέλη της παροικίας και πολλούς Αιγυπτίους φίλους τους.
«Εκφράζουμε την αγάπη, την αλληλεγγύη και το σεβασμό του αλεξανδρινού ελληνισμού προς τους μουσουλμάνους αδελφούς μας», προσέθεσε ο πρόεδρος της «Μητέρας των εν Αλεξανδρεία Σωματείων», προσθέτοντας χαρακτηριστικά:
«Με την εκδήλωση αυτή της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, χαράσσουμε το μέλλον για τη συνύπαρξη όλων των λαών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, φύλου, γλώσσας ή χρώματος, που συμβάλλει στην πολιτιστική και πανανθρώπινη ενότητα των λαών».
Να σημειωθεί ότι αυτό το γεύμα τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των αιγυπτιακών αρχών, ενώ εκ μέρους των ελληνικών αρχών παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, Εμμανουήλ Κακαβελάκης.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Η κατάχρηση φαίνεται ότι έγινε μέσω πλαστών συμφωνητικών για ενοικιάσεις αυτοκινήτων
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Βαφέι Σάνι συνελήφθη το 2020 για συμμετοχή σε διαμαρτυρίες
Σφοδρή αντίδραση των Δημοκρατικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.