Κοσμος

Υπερσύγχρονους πυραύλους πουλάει η Ρωσία στην Τουρκία

Σε τροχιά προσέγγισης οι δυο ημι-δικτατορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
358891-743656.jpg

Το υπερσύχρονο αντιαεροπορικό σύστημα S-400 θα πουλήσει η Ρωσία στην Τουρκία, όπως συμφώνησαν οι δυο χώρες, σε συνέχεια των επαφών Ερντογάν - Πούτιν.

Λεπτομερέστερα, όπως σημειώνει ο «Αθήνα 9,84», πρόκειται για «αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά  συστήματα... που είναι σε θέση να πλήξουν πυραύλους τύπου Κρουζ , βαλλιστικούς πυραύλους αλλά και επίγειους στόχους.... Η προμήθεια των S-400 είναι η τρίτη μεγάλη ρωσο-τουρκική συμφωνία, καθώς έχουν ήδη υπογραφεί συμφωνίες για τα ενεργειακά ζητήματα, και συγκεκριμένα η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, αλλά και η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Akyyou (η επένδυση εκτιμάται στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια)».

 Εκτός από το ρήγμα Τουρκίας - ΗΠΑ λόγω Κούρδων, «η Τουρκία είναι σε διαδικασία απεξάρτησης από τη Δύση, ειδικά μάλιστα μετά και την επιδείνωση των σχέσεων της Γερμανίας με την Τουρκία. Η διπλωματική προσέγγιση της Ρωσίας με την Τουρκία, που εκφράζεται με συμφωνίες στον ενεργειακό και στρατιωτικό τομέα, προκαλεί  κραδασμούς στην συνοχή του ΝΑΤΟ...». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.