Κοσμος

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί σκοτώνουν τους μακελάρηδες του Λονδίνου

Αφού πρώτα εκείνοι έχουν αιματοκυλήσει τη London Bridge

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357945-741608.jpg

Η στιγμή που μετά το αιματοκύλισμα στη London Bridge οι τρεις τρομοκράτες Khuram Butt, 27 ετών, Rachid Redouane, 30 ετών και ο Youssef Zaghba, 22 ετών πέφτουν νεκροί από τα πυρά αστυνομικών έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας, τοποθετημένη σε κατάστημα.

Το ντοκουμέντο που εξασφάλισαν οι Times του Λονδίνου, έχει παραδοθεί στην αστυνομία και για αυτό δεν έχει δημοσιοποιηθεί ολόκληρο.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, στο βίντεο, οι δράστες διακρίνονται να μιλούν έξω από το μουσουλμανικό γυμναστήριο «Ummah Fitness Centre», όπου εργαζόταν ο Butt.

Ο Redouane αφήνει το τηλέφωνό του στο πάτωμα πριν ξεκινήσει να περπατά με τους άλλους δύο στη λεωφόρο St Luke και όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ο Butt θεωρείται ότι είχε ήδη εγκαταλείψει το τηλέφωνό του προκειμένου να αποτρέψει την αστυνομία ή τις υπηρεσίες ασφαλείας να ακούσουν τυχόν συνομιλίες του.

Όταν ξαναδιακρίνονται στο βίντεο οι τρεις άνδρες ο Redouane σηκώνει το τηλέφωνό του και χαμογελά, ενώ ο Zaghba και ο Butt αγκαλιάζονται. 

Το απόσπασμα που δόθηκε εντέλει στη δημοσιότητα, δείχνει τους τρεις τρομοκράτες, αφού έχουν θερίσει τουλάχιστον 8 άτομα, να περπατούν άνετοι προς την είσοδο παμπ. Εκεί, το προσωπικό έχει ήδη κλείσει τις πόρτες. Τότε, οι μακελάρηδες ορμούν πάνω σε έναν άνδρα που περπατά απέναντι κι εκείνος που φορά ασπρόμαυρη μπλούζα τον μαχαιρώνει. Ο άνδρας πέφτει στο έδαφος και ο τρομοκράτης με τη φανέλα της Άρσεναλ του καταφέρνει κι άλλες μαχαιριές. Στο παιχνίδι των αλλεπάλληλων μαχαιριών μπαίνει και ο Redouane.

Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, στο σημείο εμφανίζονται περιπολικά. Οι αστυνομικοί βγαίνουν έξω και πυροβολούν τους τζιχαντιστές. Ο ένας μάλιστα πλησιάζει αρκετά τον  Butt, ο οποίος προσπαθεί πρώτα να μαχαιρώσει τον αστυνομικό. Τελικά και οι τρεις τους πέφτουν νεκροί, ενώ ο αστυνομικός που στόχευε τον Redouane τον πλησίασε και τον κλότσησε για να σιγουρευτεί αν είναι όντως νεκρός.

Οι Times σημειώνουν ότι ο Butt γνώρισε όσο εργαζόταν στο γυμναστήριο τον 41χρονο Sajeel Shahid ο οποίος θεωρείται πως τους βοήθησε να μεταβούν το 2005 στο Πακιστάν, προκειμένου να εκπαιδευτούν να σκοτώνουν. Ο 41χρονος συνάδελφος του Butt, θεωρείται επίσης ότι είχε στενούς δεσμούς με τον ιεροκήρυκα του μίσους Anjem Choudary που είχε κατηγορηθεί για το στήσιμο ολόκληρων στρατοπέδων εκπαίδευσης της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.