

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατηγόρησαν σήμερα τη Σαουδική Αραβία ως υπεύθυνη για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Τεχεράνη και είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 43.
«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ (Ντόναλντ Τραμπ) και των (Σαουδαράβων) οπισθοδρομικών ηγετών που στηρίζουν τους τρομοκράτες. Το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη αποδεικνύει ότι εμπλέκονταν σε αυτή τη βίαιη επίθεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιθέσεις αυτές ήταν οι πρώτες που εξαπέλυσε η σουνιτική τζιχαντιστική οργάνωση στο σιιτικό Ιράν.
Μάλιστα, ο ταξίαρχος Χοσεΐν Σαλαμί, ο αναπληρωτής επικεφαλής των Φρουρών, απείλησε με αντίποινα το Ισλαμικό Κράτος και τους «συνεργάτες» του. «Να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα εκδικηθούμε τους τρομοκράτες, τους συνεργάτες τους και τους υποστηρικτές τους για τις σημερινές επιθέσεις στην Τεχεράνη» φέρεται να είπε ο ταξίαρχος, σύμφωνα με τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Ιράν.
Οι Φρουροί της Επανάστασης πρόσθεσαν επίσης στην ανακοίνωσή τους ότι «έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι εκδικούνται το αθώο αίμα που χύνεται» στο Ιράν.
Υπενθυμίζεται πως οι Φρουροί της Επανάστασης αποτελούν τον «ελίτ βραχίονα» του ιρακινού στρατού και ασκούν μεγάλη πολιτική επιρροή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αντίμετρα μπορούν να ανασταλούν ανά πάσα στιγμή, εάν οι ΗΠΑ συμφωνήσουν σε δίκαιες διαπραγματεύσεις
Από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί
Οι αστυνομικοί κατέγραψαν δεκάδες παραβάσεις
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ μετά την απάντηση της Κίνας με δασμούς 84%
Ανεξέλεγκτη η κατάσταση - Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη στιγμή «εξαιρετική»
Εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ
Σε ισχύ από αύριο 10 Απριλίου - Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος
Ο μοριακός βιολόγος και πρώην στέλεχος της Βασιλικής Βιολογικής Εταιρείας δολοφονήθηκε στη Σάντα Μάρτα
Η μάχη για τη Δημοκρατία στους δρόμους της Αμερικής πήρε σάρκα και οστά όταν χιλιάδες πολίτες σε τουλάχιστον 1.200 σημεία των ΗΠΑ διαδήλωσαν εναντίον των πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Μόσχα ότι προσπαθεί να εμπλέξει το Πεκίνο
Το δολάριο δεν έχει πια την ίδια πέραση και κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να το μεταχειρίζεται σαν παγκόσμιο νόμισμα δίνοντας στις ΗΠΑ τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν ασύστολα τα ελλείμματά τους
Εξακολουθεί να έχει τρομερή ανάγκη για βοήθεια
Μετοχές και το πετρέλαιο διολισθαίνουν και πάλι
Τα δύο πανεπιστήμια κατηγορούνται ότι ανέχονται τον αντισημιτισμό στους χώρους τους
«Όσο μεγαλώνω, τόσο εκτιμώ τις πολεμικές τέχνες», δήλωσε ο 63χρονος ηθοποιός
«Προτεραιότητα αποτελούν οι σύμμαχοί μας και μετά η Κίνα», τόνισε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πρώτες καταγγελίες εις βάρος του ηθοποιού ήρθαν στο «φως» της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2023
Η 27χρονη Γκιουλέρ Ερντογάν ήταν τουλάχιστον τρεις φορές πάνω από το όριο
Ο ιδιοκτήτης της Tesla επιτέθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του Πίτερ Ναβάρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.