Κοσμος

Κόρμπιν: «Παραιτήσου, Τερέζα Μέι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357529-740804.jpg

Την παραίτηση της πρωθυπουργού κ. Τερέζας Μέι ζήτησε, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα του Σαββατόβραδου στο Λονδίνο και τέσσερις μέρες πριν τις γενικές εκλογές, ο ηγέτης της Εργατικών της Βρετανίας κ. Τζέρεμι Κόρμπιν, με το επιχείρημα ότι, στα έξι χρόνια που ήταν υπουργός Εσωτερικών του κ. Κάμερον (2000 - 2016), η κ. Μέι  είχε μειώσει τον αριθμό των αστυνομικών κατά 20.000. 

Λεπτομερέστερα, ο Κόρμπιν,  όταν ρωτήθηκε αν στηρίζει τις προτροπές προς την πρωθυπουργό να παραιτηθεί, απάντησε:  "Πραγματικά τις στηρίζω. Γιατί  έχουν γίνει εκκλήσεις από πολλούς ιδιαίτερα υπεύθυνους ανθρώπους σχετικά με το θέμα, οι οποίοι ανησυχούν πολύ από το γεγονός ότι ήταν [η κ. Μέι]  στο υπουργείο Εσωτερικών τόσον  καιρό, είχε πρωτοστατήσει στη μείωση του αριθμού των αστυνομικών- και τώρα λέει: 'Έχουμε πρόβλημα' Ναι, έχουμε πρόβλημα, δεν θα έπρεπε να έχουμε περικόψει τον αριθμό των αστυνομικών"

Από τη μεριά της η κ. Μέιλ ρωτήθηκε σήμερα από δημοσιογράφους αν μετανιώνει για την τοτινή πολιτική της. Απάντησε ότι ο προϋπολογισμός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας προστατεύτηκε και ότι η αστυνομία είχε πάρει τις εξουσίες που χρειαζόταν.

Υπενθυμίζεται ότι η προχτεσινή επίθεση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ / ISIS) είχε αποτέλεσμα 7 μέχρι τώρα νεκρούς και 48 τραυματίες, από τους οποίους 21 βαριά. Νεκροί είναι και οι τρεις δολοφόνοι. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.