- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ερωτηθείς για τη δημόσια διαμάχη Σόιμπλε-Γκάμπριελ και κατά πόσο υπάρχει μια ενιαία στάση της κυβέρνησης στο θέμα της Ελλάδας, ο κυβερνητικός Στέφεν Ζαίμπερτ απάντησε απλώς πως η καγκελάριος και οι υπουργοί της βρίσκονται σε συνεχείς συνεννόηση μεταξύ τους.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ, με διπλωματικό μεν αλλά σαφή τρόπο, επιβεβαίωσε πως εξακολουθεί να υφίσταται διάσταση απόψεων ανάμεσα στον κ. Γκάμπριελ και τον κ. Σόιμπλε.
Ο υπουργός του, δήλωσε ο κ. Σέφερ, γνωρίζει τόσο τις αποφάσεις του Eurogroup όσο και εκείνες τις γερμανικής Βουλής που αφορούν το ελληνικό χρέος. Στόχος της πρόσφατης παρέμβασης του, «που μάλλον συμμερίζεται όλη κυβέρνηση», είναι να δοθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να «ορθοποδήσει», η δυνατότητα να επιστρέψει τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα στις χρηματαγορές, η δυνατότητα ώστε «αυτό το απίστευτα σκληρό πρόγραμμα» να αναδείξει μια προοπτική για τον ελληνικό λαό.
Απροκάλυπτα ο Μάρτιν Σέφερ άσκησε κριτική στα διάφορα σενάρια οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας για τα επόμενα 40 χρόνια από τους θεσμούς και το ΔΝΤ, καθώς και στους υπολογισμούς για πιθανά πρωτογενή πλεονάσματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, πρόκειται για «οικονομική επιστήμη βουντού». Το ζητούμενο τώρα είναι μια απόφαση που θα συνάδει μεν με τις αποφάσεις του Eurogroup και της γερμανικής Βουλής, ταυτόχρονα όμως θα ανοίγει προοπτικές για τους Έλληνες.
Πηγή: DW