- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Πάπας Φραγκίσκος: Κάλεσμα για άνευ όρων σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και θρησκευτική ελευθερία
Τι δήλωσε κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψής του στην Αίγυπτο
«Ας πούμε για μια ακόμη φορά ένα ακλόνητο και ξεκάθαρο «Όχι!» σε κάθε μορφή βίας, εκδίκησης και μίσους που εκδηλώνεται στο όνομα της θρησκείας ή στο όνομα του Θεού», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στην ομιλία που πραγματοποίησε στο διαθρησκειακό συνέδριο για την Ειρήνη που διοργανώνει το Ελ Άζχαρ, το κέντρο της σουνιτικής ισλαμικής διανόησης.
Κατά την πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας κάλεσε από το Κάιρο τους μουσουλμάνους θρησκευτικούς ηγέτες να συνασπιστούν στην αποκήρυξη του θρησκευτικού εξτρεμισμού σε μια περίοδο που ισλαμιστές μαχητές εξαπολύουν επιθέσεις ενάντια σε χριστιανικές κοινότητες σε χώρες της Μέσης Ανατολής.
«Ας δηλώσουμε όλοι μαζί το ασύμβατο της βίας και της πίστης, της πίστης και του μίσους», τόνισε ο ποντίφικας, υπογραμμίζοντας ότι ο «δημαγωγικός λαϊκισμός» δεν βοηθά «στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας».
«Για να αποτρέψουμε τις συγκρούσεις και να οικοδομήσουμε την ειρήνη, είναι απαραίτητο να εργαστούμε για να μειώσουμε την φτώχεια και την εκμετάλλευση, όπου πηγάζει περισσότερο ο εξτρεμισμός και να κλείσουμε τη ροή χρημάτων και όπλων ώστε να αποτραπούν πολεμικές συγκρούσεις», τόνισε κατά την ομιλία του.
Από την μια πλευρά «κάποιοι απομακρύνονται από την πραγματικότητα των λαών» και από την άλλη «από αντίδραση δημαγωγοί λαϊκιστές δεν βοηθούν στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας», είπε χαρακτηριστικά ο πάπας Φραγκίσκος.
«Καμία υποκίνηση της βίας δεν διασφαλίζει την ειρήνη» συμπλήρωσε.
Με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι να βρίσκεται στο ακροατήριο, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε για έναν «άνευ όρων» σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, μιλώντας για «θρησκευτική ελευθερία και έκφραση».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως η Meta, που βασίζονται κυρίως στο κοινωνικό δίκτυο φίλων και ακολούθων
Το timing δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύστοχο
Έγγραφα του FBI αποκαλύπτουν το εύρος της κακοποίησης ανηλίκων
Καταγγέλλουν το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για καθυστερήσεις και αδιαφάνεια
Αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα - Σκληρό μήνυμα Τραμπ
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξέδωσε τον πρώτο όγκο αρχείων - Αντιδράσεις για λογοκρισία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.