Κοσμος

Σύλληψη 14χρονου για τον ομαδικό βιασμό 15χρονης που μεταδόθηκε live στο facebook

 O ανήλικος κατηγορείται για τουλάχιστον τρεις κακουργηματικές πράξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347898-722100.jpg
EPA/ANDREW GOMBERT

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση που έκανε το γύρο του διαδικτύου με τον ομαδικό βιασμό 15χρονου κοριτσιού που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω ειδικής εφαρμογής του facebook.

Οι αστυνομικές αρχές στο Σικάγο προχώρησαν στη σύλληψη ενός 14χρονου που φέρεται να εμπλέκεται στην αποτρόπαια πράξη και όπως έγραψε η εφημερίδα The Chicago Tribune επικαλούμενη την αστυνομία, κατηγορείται για τουλάχιστον τρεις κακουργηματικές πράξεις.

Ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος Άντονι Γκουλιέμι έγραψε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Twitter ότι «η αστυνομία του Σικάγο συνέλαβε τον πρώτο από πολλούς έφηβους δράστες της σεξουαλικής επίθεσης στο Facebook».

Παράλληλα, πραγματοποιούν έρευνες ώστε να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι έφηβοι δράστες.  

Η οικογένεια του θύματος προσκόμισε στις αστυνομικές αρχές μία σειρά φωτογραφιών από το βίντεο του βιασμού, το οποίο μεταδόθηκε ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ανήλικη, που δηλώθηκε ως αγνοούμενη στις 19 Μαρτίου, εντοπίστηκε μετά από δύο ημέρες πλέον βρίσκεται σε παιδιατρική κλινική.

Το βίντεο, προτού αφαιρεθεί από το Facebοοκ, έγινε αντιληπτό από περίπου 40 χρήστες του Facebook, εκ των οποίων κανένας δεν ενημέρωσε την αστυνομία.

Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης σε ανακοίνωσή του μετά το περιστατικό αναφέρει ότι παίρνει στα σοβαρά την «ευθύνη του να διασφαλίζει την ασφάλεια των χρηστών του».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.