- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, πρόκειται να απελαθούν άτομα που έχουν γεννηθεί στη Γερμανία από αλλοδαπούς γονείς − μια απόφαση που λαμβάνουν για πρώτη φορά οι γερμανικές αρχές.
Οι άνδρες, ένας 27χρονος Αλγερινός και ένας 22χρονος Νιγηριανός, γνωστοί από το περιβάλλον των σαλαφιστών και χαρακτηρισμένοι «επικίνδυνοι», συνελήφθησαν στις 9 Φεβρουαρίου με την κατηγορία ότι προετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση.
Στη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στα σπίτια τους, στην πόλη Γκέτινγκεν της κεντρικής Γερμανίας, βρέθηκαν ένα όπλο και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους.
Οι δύο άνδρες τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, όμως ποτέ δεν τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες επειδή το δικαστήριο δεν προχώρησε τη νομική διαδικασία σε βάρος τους καθώς αποφάσισε ότι ακόμη κι αν οι δύο ύποπτοι είχαν αναφερθεί στην πιθανότητα να διαπράξουν τρομοκρατική επίθεση, δεν είχαν αποφασίσει τίποτε συγκεκριμένο.
Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, ο Μπόρις Πιστόριους, αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία απέλασής τους, εναντίον της οποίας άσκησαν έφεση ενώπιον του διοικητικού ομοσπονδιακού δικαστηρίου, το οποίο τελικά επικύρωσε την απέλασή τους.
Ο Πιστόριους τόνισε ότι οι άνδρες θα απελαθούν το συντομότερο δυνατό και σίγουρα πριν τα μέσα Απριλίου. Μάλιστα το πρακτορείο DPA μετέδωσε ότι οι δύο άνδρες θα ενημερωθούν ότι δεν θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν ξανά στη Γερμανία.
Η απόφαση αυτή, που ελήφθη από ένα κρατίδιο το οποίο κυβερνούν οι Σοσιαλδημοκράτες, υποδηλώνει με τον πιο σκληρό τρόπο τη σκλήρυνση της γραμμής των γερμανικών αρχών μετά την τρομοκρατική επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου εναντίον μιας χριστουγεννιάτικης αγοράς στο Βερολίνο από έναν Τυνήσιο.
Η αίτηση για παροχή ασύλου που είχε υποβάλει ο 24χρονος Άνις Άμρι είχε απορριφθεί όμως δεν είχε απελαθεί εξαιτίας της έλλειψης συνεργασίας μεταξύ των γερμανικών και των τυνησιακών αρχών.