Κοσμος

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί «τα χώνουν» στην Τουρκία

Κλυδωνίζεται η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
344974-716693.jpg

Νέα, σοβαρότατα επεισόδια στην έντονη ανττιπαράθεση  Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) - Τουρκίας σημειώθηκαν χτες Τετάρτη, οξύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη τεταμένη σχέση των δυο πλευρών. 

Λεπτομερέστερα:

  • Ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είπε: «Δε θα δεχτώ καμιά σύγκριση των ναζί με τις σημερινές κυβερνήσεις... Όποιος επιχειρεί τέτοια σύγκριση απομακρύνεται  από την Ευρώπη. Δεν έχει προσχωρήσει η ΕΕ στην Τουρκία. Η Τουρκία θέλει να προσχωρήσει στην ΕΕ»
  • Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ (στη φωτογραφία αριστερά, με δεξιά του τον κ. Τουσκ) είπε: «Το Ρότερνταμ καταστράφηκε από τους ναζί και τώρα έχει δήμαρχο γεννημένο στο Μαρόκο. Αν κάποιος βλέπει φασισμό στο Ρότερνταμ, δεν έχει καιμά σχέση με την πραγματικότητα»
  • Η Επιτροπή Συνταγματολόγων του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσε ότι το νέο τουρκικό Σύνταγμα, αν «περάσει», θα οδηγήσει τη χώρα σε αυταρχικό καθεστώς και στραγγαλισμό της δημοκρατίας
  • Ο κ. Ομέρ Τσελίκ, υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα επανεξετάσει τη συμφωνία της με την ΕΕ για τους πρόσφυγες, από τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι δεν τήρησαν τη συμφωνία για κατάργηση της βίζας των Τούρκων υπηκόων
  • Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα απελευθέρωσης του κ. Ντενίζ Γκιουτζέλ, Τουρκογερμανού ανταποκριτή της εφημερίδας «Die Welt», που κατηγορείται για προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης και υποκίνηση βίας. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.