Κοσμος

Τίγρης σκότωσε εκπαιδευτή στο Μεξικό (video)

Μια είδηση που απλά επιβεβαιώνει ένα διαρκές λάθος

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34407-75721.jpg

Η συγκεκριμένη είδηση έρχεται απλά να επιβεβαιώσει ένα ανθρώπινο λάθος που διαρκεί αιώνες. Τα άγρια, μεγάλα ζώα και ίδιως οι "μεγάλες γάτες" δεν είναι για να παίζουμε μαζί τους, να προσπαθούμε να τις εκπαιδεύσουμε και να τις αφήνουμε να ζουν μέσα σε κάγκελα. Όσοι έχουν βρεθεί σε ζωολογικούς κήπους σίγουρα έχουν προσέξει το θλιβερό "αυτισμό" των μεγάλων ζώων και ίδιως των αιλουροειδών. Δεν είναι τυχαίο που η Μ. Βρετανία έσπευσε πρώτη να απαγορεύσει από το τσίρκο τα ζώα και ευτυχώς η απαγόρευση ισχύει πλέον και στην χώρα μας.

Τα μεγάλα και άγρια ζώα έχει νόημα να τα συναντούμε -αν μπορούμε- μόνο στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουμε να βιώσουμε μια από τις πιο σημαντικές και διδακτικές εμπειρίες πάνω στον πλανήτη που ζούμε, οφείλουμε να ασχοληθούμε σοβαρά να αφιερώσουμε χρόνο, χρήμα και φυσικά να βάλουμε την ζωή μας σε κίνδυνο. Το "εισιτήριο" για ένα πάρκο δεν μας βοηθά να κατανοήσουμε την σημασία της ελευθερίας των ζώων. 

Δυστυχώς ο εκπαιδευτής της τίγρης υπέκυψε στα τραύματα του...είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Alexander Crispin αγαπούσε τις τίγρεις του αλλά οι τίγρεις δεν πρέπει και δεν γίνεται να έχουν σχέσεις με ανθρώπους. Μπορούμε μόνο να θαυμάζουμε το μεγαλείο τους...το βίντεο περιέχει άγριες εικόνες..

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.