Κοσμος

To Αργώ σε παρακολουθεί..(video)

Η εξέλιξη του Μεγάλου Αδελφού καταγράφει τα πάντα από ύψος 5.5 χιλιομέτρων

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
34199-75465.jpg

Πολύ συχνά κάνουμε αναφορές στα project της DARPA, ενός οργανισμού που προωθεί και χρηματοδοτεί κάθε είδους πειραματικό σχέδιο του αμερικανικού στρατού. Μετά από την χρηματοδότηση ρομπότ κάθε είδους για στρατιωτική -κυρίως-  χρήση ήρθε η στιγμή της παρακολούθησης.

Το νέο project ονομάζεται ARGUS IS (Autonomous Real-time Ground Ubiquitous Surveillance-Imaging System) - που σημαίνει οπτικό σύστημα αυτόνομης, ζωντανής και γενικευμένης παρακολούθησης εδάφους. 

image

n

To  σύστημα Αργώ τοποθετείται σε ένα αερόστατο του οποίου η μορφή παραπέμπει σε σπέρμα.. και κινούμενο σε ύψη μεταξύ 3 και 6 χιλιάδων μέτρων μπορεί με μια φωτογραφία που έχει παρθεί από τα 5.5 χλμ. ύψος να καταγράψει περιοχή έκτασης σχεδόν 39! τετραγωνικών χιλιομέτρων και να διακρίνει ένα αντικείμενο μεγέθους 15 εκατοστών!

n

Φωτογραφία από το Αργώ

n

Καταγράφει σε πραγματικό χρόνο οτιδήποτε υπάρχει στο έδαφος με απίστευτη λεπτομέρεια

Οι φωτογραφίες που τραβάει το Αργώ είναι 1.800 Megapixels, ανάλυση που προκύπτει από την ενοποίηση 368 φηφιακών φωτογραφικών ασθητήρων, ανεφέρε στην παρουσίαση ο υπέυθυνος του project, Γιάννης Αντωνιάδης. Διαθέτει την δυνατότητα και για λήψη βίντεο υψηλής ευκρίνειας και μπορεί να καταγράφει και να σημειώνει κάθε είδους κινούμενο αντικείμενο στο έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διακρίνει τι κρατάς και τι φοράς..

Δείτε τι μπορεί να κάνει το Αργώ στο βίντεο που ακολουθεί:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.