- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η γερμανική κυβέρνηση παραδέχθηκε σήμερα ότι οι 32 από τους 50 Αφγανούς που επρόκειτο να απελάσει αυτήν την εβδομάδα αεροπορικώς κατάφεραν να ξεφύγουν από τις αρχές και μόλις 18 άνθρωποι εστάλησαν πίσω στην Καμπούλ.
Στην πτήση που ναύλωσαν οι αρχές για την μεταφορά τον απελαθέντων «ήταν προγραμματισμένο να επιβιβαστούν 50 υπήκοοι Αφγανιστάν κι επιβιβάστηκαν λιγότεροι σε σχέση με όσους είχε προβλεφθεί. Στην πραγματικότητα, 18 Αφγανοί πολίτες ταξίδεψαν με την πτήση αυτή» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Τομπίας Πλάτε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η γερμανική δικαιοσύνη ανέστειλε με απόφασή της τη διαταγή για τον επαναπατρισμό τριών Αφγανών, ωστόσο οι υπόλοιποι που επρόκειτο να απελαθούν εξαφανίστηκαν, κατέφυγαν σε ναούς για να ξεφύγουν από τις γερμανικές αρχές ή παρουσίασαν την τελευταία στιγμή κάποιο πρόβλημα με την υγεία τους.
Από την πλευρά της η γερμανική Bild περιέγραψε την κατάσταση ως «καταστροφή», καθώς η «πλειονότητα» των 32 Αφγανών κατάφερε να αποδράσει από τις αστυνομικές αρχές και πέντε εξ αυτών βρήκαν καταφύγιο σε εκκλησίες.
Με σκωπτική διάθεση προς τις γερμανικές αρχές, η εφημερίδα γράφει επίσης ότι οι 18 Αφγανοί που απελάθηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, περιστοιχίζονταν από 68 αστυνομικούς, δύο γιατρούς και έναν διερμηνέα, ήτοι μια ομάδα 71 προσώπων το κόστος της οποίας υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Αφγανιστάν που συνάφθηκε στα τέλη του 2016, το Βερολίνο ανέλαβε την οργάνωση πτήσεων τσάρτερ για την απέλαση αιτούντων άσυλο, η αίτηση των οποίων δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Τρεις πτήσεις οργανώθηκαν από το Δεκέμβριο, 34 Αφγανοί επιβιβάστηκαν στην πρώτη πτήση, 25 στη δεύτερη και 18 στην τρίτη.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ