Κοσμος

Γαλλία: Ο (κεντρώος) Μπαϊρού στηρίζει τον (κεντρώο) Μακρόν

Πρώτη φορά μετά το 2002 δε θα είναι υποψήφιος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341639-710453.jpg

Τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο κ. Εμανουέλ Μακρόν στηρίζει για πρόεδρο της Γαλλίας ο κ. Αλέν Μπαϊρού, υποψήφιος του Κέντρου συνεχώς από το 2002.

Ο κ. Μπαϊρού έπαιρνε στις δημοσκοπήσεις 5,5 % σα δυνητικός υποψήφιος, αλλά τώρα δήλωσε επίσημα ότι δε θα κατέβει στις εκλογές. Ο παλαίμαχος κεντρώος πολιτικός είχε επανειλημμένα επικρίνει μέχρι σήμερα τον κ. Μακρόν ως «άνθρωπο των τραπεζών», τώρα όμως έθεσε έναν όρο που ο κ. Μακρόν αποδέχτηκε: «Ένα νόμο ηθικοποίησης της δημόσιας ζωής, ιδιαίτερα ως προς τη μάχη ενάντια στη σύγκρουση συμφερόντων». 

Η απόσυρση του κ. Μπαϊρού θα ξεκαθαρίσει και δημοσκοπικά το τοπίο, αν και οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι μόνο το 1,5% πηγαίνει στον κ. Μακρόν, ενώ από 1% παίρνουν η κ. Λεπέν (ακροδεξιά), ο κ. Φιγιόν (δεξιός), ο κ. Αμόν (σοσιαλιστής) και ο κ. Μελανσόν (ακροαριστερός). Αυτά στον πρώτο γύρο, που θα γίνει στις 30 Απριλίου. Για το δεύτερο γύρο, 15 μέρες μετά, τη βέβαιη πρώτη κ. Λεπέν θα αντιμετωπίσει είτε ο κ. Μακρόν (το πιθανότερο, ειδικά μετά την ένωση των δυνάμεων του Κέντρου), είτε ο κ. Φιγιόν. Όποιος και να είναι, θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.