Κοσμος

3.000 ευρώ πρόστιμο στο Γάλλο που βοήθησε μετανάστες να περάσουν τα σύνορα

Εξερχόμενος από το δικαστήριο ο ακτιβιστής τόνισε πως θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340111-707358.jpg

Πρόστιμο 3.000 ευρώ με αναστολή επιβλήθηκε σήμερα από τη γαλλική Δικαιοσύνη σε έναν Γάλλο αγρότη, τον Σεντρίκ Ερού, ο οποίος είχε βοηθήσει παράτυπους μετανάστες να περάσουν παράνομα στη Γαλλία από την Ιταλία.

Τονίζεται πως ο Ερού είναι ευρύτατα γνωστός πλέον ανάμεσα στους Γάλλους, τόσο από όσους επικροτούν την πράξη του όσο και από όσους την επικρίνουν.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο 37χρονος Ερού, ο οποίος από πολλούς επιδοκιμάστηκε και θεωρείται ήρωας για την ενέργειά του, βγαίνοντας από το δικαστήριο ορκίστηκε πως θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο.

Ο ακτιβιστής κατά την έξοδό του από το δικαστήριο δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν τους βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους επειδή είναι μαύροι ή μετανάστες ή για λόγους εθνικής ή ευρωπαϊκής πολιτικής. Όταν βλέπω ανθρώπους σε δύσκολη θέση στην άκρη του δρόμου, εγώ τους βοηθάω».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δε θα σταματήσουμε εξαιτίας της απειλής ενός νομάρχη ή τις προσβολές ενός ή δύο πολιτικών. Θα συνεχίσουμε γιατί είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε».

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας της Νίκαιας ζήτησε οκτάμηνη αναστολή της εφαρμογής της καταδίκης του.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.