Κοσμος

Η Σουηδία τρολάρει τον Ντόναλντ Τραμπ

Η φωτογραφία αλά Τραμπ ενώ υπογράφει το διάταγμα για τις αμβλώσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δείχνει να συμμερίζεται τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για την κλιματική αλλαγή - ούτε και τις αποφάσεις του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα. Αντί απάντησης, μέλη της σουηδικής κυβέρνησης ανήρτησαν μια φωτογραφία στο Facebook. Σε αυτήν, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Περιβάλλοντος, Ιζαμπέλα Λέβιν, περιστοιχιζόμενη αποκλειστικά από γυναίκες συνεργάτιδές της, υπογράφει ένα νομοσχέδιο για το κλίμα.

Μόνο που τόσο το ύφος της Λέβιν όσο και το γεγονός ότι μαζί της βρίσκονται μόνο γυναίκες, η μία εκ των οποίων έγκυος, θυμίζει πολύ τη φωτογραφία που είχε βγάλει ο Ντόναλντ Τραμπ, όπου, έχοντας μόνο άνδρες συνεργάτες δίπλα του και με αυστηρό ύφος, υπέγραφε διάταγμα για τις αμβλώσεις.

Για το θέμα ρωτήθηκε η Ιζαμπέλα Λέβιν από το Γαλλικό Πρακτορείο και απάντησε: «Είμαστε μια φεμινιστική κυβέρνηση, αυτό δείχνει η φωτογραφία. Σε τελευταία ανάλυση, επαφίεται σε αυτόν που την κοιτάζει να την ερμηνεύσει. Υπάρχει ένα παγκόσμιο αίτημα να βρεθεί ένας ηγέτης για το κλίμα. Θέλω να δείξω ότι η Σουηδία είναι έτοιμη να δώσει αυτή τη μάχη».