Κοσμος

Αφγανός σύζυγος έκοψε τα αυτιά της γυναίκας του (video)

Την ξύπνησε, την έδεσε και αποκάλυψε το φρικτό πρόσωπο της ενδοοικογενειακής βίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339091-705319.jpg

Συγκλονίζει το δράμα μιας 23χρονης Αφγανής, η οποία έζησε και επέζησε από τη απάνθρωπη βία που άσκησε πάνω της ο σύζυγός της. Η 23χρονη γυναίκα από την βόρεια επαρχία Μπαλχ του Αφγανιστάν μοιράστηκε την ιστορία της με το BBC και διηγήθηκε πώς ο σύζυγός της έδεσε τα χέρια και τα πόδια και της έκοψε τα αυτιά.

Η Ζαρίνα νοσηλεύεται και η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή. Ωστόσο, η ψυχολογική της κατάσταση είναι κακή λόγω της τραυματικής εμπειρίας που έζησε. «Δεν έκανα καμία αμαρτία», λέει η Ζαρίνα στο βρετανικό δίκτυο, «δεν έχω ακόμη καταλάβει ακόμη γιατί μου το έκανε αυτό», συμπληρώνει.

Αφγανιστάν

Ο σύζυγος το έβαλε στα πόδια μετά την επίθεση και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές στην επαρχία Κασίντα, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η 23χρονη Αφγανή επισήμανε ότι δέχθηκε την αναίτια και άνανδρη επίθεση ξαφνικά, ενώ κοιμόταν. «Με ξύπνησε και άρχισε να με δέρνει», είπε.

Η Ζαρίνα παντρεύτηκε ενώ ήταν ακόμη ανήλικη, στην ηλικία των 13. Ο σύζυγός της την κακοποιούσε και της απαγόρευε να επισκέπτεται τους συγγενείς της. Δέκα χρόνια αργότερα η ίδια, μην μπορώντας άλλο να διαχειριστεί την παθολογική ζήλια του συζύγου της, εξέφρασε την επιθυμία της να χωρίσουν. «Είναι καχύποπτος άνθρωπος. Με κατηγορούσε συχνά ότι μιλούσα σε ξένους άνδρες όταν πήγαινα να επισκεφθώ τους γονείς μου». Η Ζαρίνα ζητά από τις αρχές να συλληφθεί και να δικαστεί ο σύζυγός της.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει οργή στη χώρα, όπου τα κρούσματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι τόσο πολλά που θα έπρεπε κάπως να ανησυχούν την κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, είχε αρνηθεί να εφαρμόσει νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο είχε υπερψηφιστεί στη βουλή.

Τον Ιανουάριο του 2016 διεθνή μέσα ενημέρωσης έριξαν φως στην υπόθεση της Ρέζα Γκουλ, της νεαρής Αφγανής που δέχτηκε επίθεση από τον σύζυγό της. Σε εκείνη την περίπτωση, η γυναίκα έχασε την μύτη της.

Αφγανιστάν

Το Νοέμβριο του 2015 μια νεαρή γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στην επαρχία Γκορ κατηγορούμενη για μοιχεία.

Το Μάρτιο του 2015 μια νεαρή από την Καμπούλ ξυλοκοπήθηκε και κάηκε ζωντανή από αγριεμένο πλήθος ανδρών που την κατηγόρησε ότι έκαψε το κοράνι. Η κατηγορία ήταν ψευδής. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.