

Το Μεξικό δεν πρόκειται να πληρώσει το συνοριακό τείχος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο στο διάγγελμά του προς το μεξικανικό λαό. «Το Μεξικό δεν πιστεύει σε τείχη και φράχτες» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Μεξικού, ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά για το αν θα ακυρωθεί ή θα αναβληθεί η προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε χθες Τετάρτη νέα προεδρικά διατάγματα, μεταξύ αυτών, η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, την ώρα που η διπλωματική αντιπροσωπεία της αναφερόμενης χώρας, υπό τον Μεξικάνο ΥΠΕΞ έφτανε στο Λευκό Οίκο για συνομιλίες. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Τραμπ δήλωσε ότι το Μεξικό θα αποζημιώσει «100%» τις ΗΠΑ για το τείχος, κάτι που η κυβέρνηση του Μεξικού έχει αρνηθεί ότι θα κάνει. «Μιλήσαμε για αυτό από την αρχή» είπε την ώρα που υπέγραφε τα διατάγματα σε τελετή στο υπουργείο Εσωτερικών.
Ο κ. Πένια Νιέτο υπογράμμισε: «Το έχω πει ξανά και ξανά. Το Μεξικό δεν θα πληρώσει για κανένα τείχος. Η χώρα μας αυτή την περίοδο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τη χάραξη νέων κανόνων συνεργασίας στο εμπόριο, στις επενδύσεις, σε θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης με την ευρύτερη περιοχής της Βόρειας Αμερικής. Ως πρόεδρος αναλαμβάνω την ευθύνη να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του Μεξικού και των Μεξικανών».
Και συμπλήρωσε: «Το Μεξικό θα τείνει πάντα χείρα φιλίας προς τον αμερικανικό λαό και θα είναι πρόθυμο να κλείνει συμφωνίες με τις κυβερνήσεις του. Συμφωνίες προς όφελος του Μεξικού και των ΗΠΑ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παραδίδοντας εφημερίδες, πυρομαχικά και μυστικά μηνύματα αγωνίστηκαν γενναία για έναν πιο ελεύθερο κόσμο
Ποιοι άλλοι Έλληνες βρίσκονται στην σχετική λίστα
Στο έλεος της μοίρας οι σεισμόπληκτοι
Aντιμετωπίζει παράλληλη ομοσπονδιακή δίωξη
160.000 νέοι στρατεύσιμοι - Η μεγαλύτερη κλήση από το 2011
Η κύρια ελπίδα της να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία είναι μια έφεση
Είχε παρενέργειες από τα φάρμακα κατά του καρκίνου
Ετοιμάζονται νομοσχέδια για τον περιορισμό των βιβλίων στις σχολικές βιβλιοθήκες
Τι αποκαλύπτεται τώρα για τις τελευταίες στιγμές της Μαρία Κόβαλτσουκ – Τι λέει φίλη του μοντέλου για τη λάθος κίνηση της νεαρής γυναίκας
Τέλος η ελεύθερη πρόσβαση των Ευρωπαίων στο Ηνωμένο Βασίλειο - Όσα πρέπει να ξέρετε
«Πεθαίνει για να αποφύγει τη φυλακή», σχολιάζει η λαίδη Βικτόρια Χέρβεϊ
Έκανε σύγκριση της Γαλλίας με τη Ρουμανία και τον αποκλεισμό Τζεορτζέσκου
Κλιμακώνονται οι προκλήσεις - Ενισχύονται οι φόβοι για επίθεση
Ποιες οι οικονομικές επιπτώσεις - Η απάντηση της ΕΕ
Μεσίστιες σημαίες, προσευχές σε ναούς και παγόδες για τα θύματα από το φονικό σεισμό
Για να κατανοήσουμε καλύτερα την Ιαπωνία μιλήσαμε με τον κ. Yoshiyuki Sagara, Senior Research Fellow στο Institute of Geoeconomics (IOG) και στο Asia Pacific Initiative (API)
«Πολύς κόσμος μου το ζητάει», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος
Από τα «μακαρονόδεντρα» στους... ιπτάμενους πιγκουίνους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.