Κοσμος

Σουηδία: Βίαζαν αναίσθητη γυναίκα και το μετέδιδαν ζωντανά στο Facebook

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία της Σουηδίας μετά από πληροφορία για τη διάπραξη ομαδικού βιασμού μιας γυναίκας, ο οποίος μεταδιδόταν ζωντανά στο Facebook. Το έγκλημα διαπράχθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε διαμέρισμα στην πόλη Ουψάλα της Σουηδίας.

Το βίντεο μεταδιδόταν σε μια κλειστή ομάδα στο Facebook σύμφωνα με τη σουηδική ταμπλόιντ, Aftonbladet. Η εφημερίδα επικοινώνησε με μερικούς από τους χρήστες που παρακολούθησαν το βιασμό μιας γυναίκας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μια μάρτυρας είπε πως η γυναίκα ήταν σχεδόν αναίσθητη την ώρα του περιστατικού.

 Βίαζαν αναίσθητη γυναίκα και το μετέδιδαν ζωντανά στο Facebook

«Αρχικά νόμισα ότι ήταν ένα κακόγουστο στημένο αστείο, μια φάρσα», δήλωσε ένα από τα άτομα που δήλωσε στην αστυνομία πως παρακολούθησε το έγκλημα στο διαδίκτυο. Πρόσθεσε ότι περίπου 200 άτομα έβλεπαν κάποια στιγμή το βίντεο. Η live μετάδοση του βιασμού διεκόπη όταν η αστυνομία εισέβαλε μέσα στο διαμέρισμα.

«Είναι αρρωστημένο», είπε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας στο Expressen. «Πώς μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα κορίτσι; Και πώς το κάνεις σε live μετάδοση;».