Κοσμος

Το νέφος καλύπτει την Κίνα: Συναγερμός σε 24 πόλεις - κλειστά τα σχολεία

Τεραστίων διαστάσεων πρόβλημα η ατμοσφαιρική ρύπανση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
335703-697380.jpg

Η Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα των αργιών για την Πρωτοχρονιά στην Κίνα, ωστόσο οι αρχές στη Τζενγκτζόου, πρωτεύουσα της κεντρικής επαρχίας Χενάν, έδωσαν εντολή να παραμείνουν και αύριο κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς η πόλη βρίσκεται σε «κόκκινο συναγερμό» για την ρυπογόνα ομίχλη.

Το σύστημα συναγερμού για την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα έχει τέσσερα επίπεδα, με το «κόκκινο» να είναι η ανώτερη βαθμίδα ενώ ακολουθείται από το «πορτοκαλί», το «κίτρινο» και το «γαλάζιο».

Συνολικά 24 πόλεις στην Κίνα, έχουν τεθεί σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Μεταξύ των πόλεων αυτών, η Σιτζιαζουάνγκ, η Μπαοντίνγκ, η Λανγκφάνγκ στην επαρχία Χεμπέι, στα βόρεια της Κίνας, η πόλη Τζενγκτζόου στην επαρχία Χενάν (κεντρική Κίνα), αλλά και η πόλη Τζινάν, στην επαρχία Σαντόνγκ, στα ανατολικά της Κίνας. Οι πόλεις αυτές, έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για τη δραματική επιδείνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με τις αρμόδιες κινεζικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, 21 μητροπόλεις και πόλεις, μεταξύ αυτών, το Πεκίνο και η Τιεντζίν βρίσκονται σε κατάσταση «πορτοκαλί συναγερμού», ενώ 16 πόλεις, μεταξύ αυτών και η πόλη Σιάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαανσί, στα βορειοδυτικά της χώρας, έχουν τεθεί σε «κίτρινο συναγερμό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.