Κοσμος

Κάποιος «πείραξε» την εμβληματική πινακίδα του Hollywood: Τώρα γράφει Hollyweed (εικόνες)

«Ιερό Χόρτο»: Η Καλιφόρνια ετοιμάζεται για νομιμοποίηση της κάνναβης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η εμβληματική πινακίδα στο Όρος Λι πάνω από το Χόλιγουντ βανδαλίστηκε το βράδυ του Σαββάτου, για χάρη της μαριχουάνας. Την Κυριακή το πρωί οι κάτοικοι αντίκρυσαν τη λέξη "Hollyweed", με μεγάλα άσπρα γράμματα ψηλά όσο ένα τετραόροφο κτίριο, στο Όρος Λι, όπου αναγέρθηκαν πρώτη φορά το 1923.

Οι κάμερες παρακολούθησης της πόλης δείχνουν πλάνα από κάποιον άγνωστο ντυμένο στα μαύρα γύρω στις 3:00 π.μ. τοπικής ώρας (1:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία είναι υπεύθυνος για την αλλαγή δύο γραμμάτων της πινακίδας "Hollywood" ώστε να εμφανίζεται η λέξη "weed", όπως επίσης αποκαλείται η κάνναβη στις ΗΠΑ.

 Τώρα γράφει Hollyweed (εικόνες)

Σύμφωνα με τον λοχία Ρόμπερτ Πάγιαν της αστυνομίας του Λος Άντζελες, ο άγνωστος τοποθέτησε ένα είδος μουσαμά πάνω από τα δύο "Ο" για να τα μετατρέψει σε "Ε", τον οποίο μουσαμά προσπαθούν να βρουν τρόπο να αφαιρέσουν οι αρχές της υπηρεσίας πάρκων. Δεν υπάρχουν ύποπτοι, πρόσθεσε, αλλά εάν εντοπιστεί ο δράστης, θα αντιμετωπίσει την κατηγορία καταπάτησης, η οποία αποτελεί πλημμέλημα.

 Τώρα γράφει Hollyweed

Στις 8 Νοεμβρίου, πέρασε με μεγάλο ποσοστό μια πρόταση η οποία συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια για τις προεδρικές εκλογές στην πολιτεία της Καλιφόρνιας να επιτραπεί η νόμιμη χρήση της μαριχουάνας από ενήλικες για λόγους αναψυχής. Παρότι η χρήση του ναρκωτικού παραμένει παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο, το αποτέλεσμα ανοίγει την πόρτα στην αναπτυσσόμενη εμπορική αγορά της κάνναβης.

Η ξακουστή θέα με τα γράμματα "Hollywood" θα χανόταν το 2010 από σχέδια οικοδομικής ανάπτυξης στην περιοχή, αλλά μια εθελοντική ομάδα, με δωρεές από τον Χιού Χέφνερ, ιδρυτή του περιοδικού Playboy και άλλους, αγόρασε τα κτήματα στις γύρω περιοχές για να εμποδίσει την καταστροφή του τοπίου.

Αρχικά, η πινακίδα έγραφε "Hollywoodland" και είχε δημιουργηθεί για να προωθήσει τις πωλήσεις κατοικιών εκεί. Τα τελευταία γράμματα της λέξης καταστράφηκαν προς το τέλος της δεκαετίας του '40, και το τμήμα που παρέμεινε συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε το 1978.