Κοσμος

«Έχουμε τον λάθος άνθρωπο» παραδέχεται η αστυνομία του Βερολίνου

Ασύλληπτος, επικίνδυνος και οπλισμένος παραμένει ο δράστης του μακελειού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο συλληφθείς είναι ο οδηγός του φορτηγού», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Βερολίνου Κλάους Καντ σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt επικαλέστηκε «υψηλόβαθμη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας» και έγραψε ότι ο συλληφθείς 23χρονος Πακιστανός δεν φαίνεται να είναι το άτομο που οδήγησε το φορτηγό πάνω στο πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας 48.

Ο συλληφθείς αρνήθηκε εξαρχής κάθε ανάμειξη στην πολύνεκρη επίθεση στο κέντρο του Βερολίνου. «Ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και μπορεί να προκαλέσει νέα επίθεση», αποκαλύπτει η Die Welt επικαλούμενη την ίδια αστυνομική πηγή. Η αστυνομία και ειδικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν ήδη ενημερωθεί για τη λάθος σύλληψη.

Ως εκ τούτου η αστυνομία του Βερολίνου καλεί τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή και σε εγρήγορση και να αναφέρουν στις αρχές οτιδήποτε ύποπτο πέσει στην αντίληψή τους.

Ποιος είναι ο «λάθος» συλληφθείς

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του συλληφθέντος. Πρόκειται για άνδρα από το Πακιστάν, ο οποίος έφτασε στην Γερμανία στις 31 Δεκεμβρίου και στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο. Προσπάθησε να φέρει και τους συγγενείς στην Γερμανία. Η αίτησή του για χορήγηση ασύλου δεν έχει ακόμη κριθεί. Το όνομα του φέρεται να υπάρχει σε αρχεία της αστυνομίας, αλλά όχι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Ο Τόμας Ντε Μεζιέρ πρόσθεσε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την εξουδετέρωση του συνοδηγού του φορτηγού δεν έχει ακόμη βρεθεί.