Κοσμος

«Έχουμε τον λάθος άνθρωπο» παραδέχεται η αστυνομία του Βερολίνου

Ασύλληπτος, επικίνδυνος και οπλισμένος παραμένει ο δράστης του μακελειού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334503-694290.jpg
Sean Gallup/IDEAL/Getty Images News

«Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο συλληφθείς είναι ο οδηγός του φορτηγού», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Βερολίνου Κλάους Καντ σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Νωρίτερα, η γερμανική εφημερίδα Die Welt επικαλέστηκε «υψηλόβαθμη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας» και έγραψε ότι ο συλληφθείς 23χρονος Πακιστανός δεν φαίνεται να είναι το άτομο που οδήγησε το φορτηγό πάνω στο πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου σκοτώνοντας 12 άτομα και τραυματίζοντας 48.

Ο συλληφθείς αρνήθηκε εξαρχής κάθε ανάμειξη στην πολύνεκρη επίθεση στο κέντρο του Βερολίνου. «Ο πραγματικός δράστης είναι ακόμη ένοπλος, ασύλληπτος και μπορεί να προκαλέσει νέα επίθεση», αποκαλύπτει η Die Welt επικαλούμενη την ίδια αστυνομική πηγή. Η αστυνομία και ειδικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν ήδη ενημερωθεί για τη λάθος σύλληψη.

Ως εκ τούτου η αστυνομία του Βερολίνου καλεί τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή και σε εγρήγορση και να αναφέρουν στις αρχές οτιδήποτε ύποπτο πέσει στην αντίληψή τους.

Ποιος είναι ο «λάθος» συλληφθείς

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητα του συλληφθέντος. Πρόκειται για άνδρα από το Πακιστάν, ο οποίος έφτασε στην Γερμανία στις 31 Δεκεμβρίου και στο Βερολίνο τον Φεβρουάριο. Προσπάθησε να φέρει και τους συγγενείς στην Γερμανία. Η αίτησή του για χορήγηση ασύλου δεν έχει ακόμη κριθεί. Το όνομα του φέρεται να υπάρχει σε αρχεία της αστυνομίας, αλλά όχι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Ο Τόμας Ντε Μεζιέρ πρόσθεσε ότι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για την εξουδετέρωση του συνοδηγού του φορτηγού δεν έχει ακόμη βρεθεί.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.