Κοσμος

Αυτός είναι ο συνοδηγός του «τρελού» φορτηγού

Πολωνός και δολοφονημένος από τον δράστη ο οποίος αρνείται τα πάντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334494-694277.jpg
Ο εξάδελφος του Πολωνού δείχνει τη φωτογραφία του στα media

Το δεύτερο άτομο στη νταλίκα που προκάλεσε το μακελειό σε Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, ο οποίος στην μεταφορική εταιρεία είχε δηλωθεί ως οδηγός, είναι Πολωνός. Υπενθυμίζεται ότι το «τρελό» φορτηγό είχε πολωνικές πινακίδες.

Το πτώμα του Πολωνού φέρει τραύματα από όπλο και θεωρείται πιθανό πως ο δράστης ο οποίος σύμφωνα με την Bild είναι πακιστανικής καταγωγής, 23 ετών, ονόματι Ναβέντ Μπ. κι έφτασε στη Γερμανία στις 31 Δεκεμβριου του 2015 ζητώντας άσυλο (σ.σ. η αίτησή του δεν εγκρίθηκε επειδή δεν μιλούσε γερμανικά), πυροβόλησε τον Πολωνό για να πάρει τον έλεγχο του οχήματος και να προκαλέσει μακελειό.

Ο δράστης φέρεται να είναι γνωστός στις αρχές, αλλά δεν έχει ιστορικό τρομοκρατίας. Οι αρχές δηλώνουν: «Θα κάνουμε τα πάντα για να κλείσει η έρευνα και να βρεθούν οι ένοχοι. […] Σήμερα δεν είναι η μέρα για να μιλήσουμε για πολιτικές συνέπειες». Ωστόσο, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Die Welt ο 23χρονος Πακιστανός δεν είναι ο δράστης του μακελειού. 

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρνείται τα πάντα στις αρχές, σύμφωνα με νέο tweet της γερμανικής αστυνομίας. «Ο συλλειφθής αρνείται τη συμμετοχή του στην επίθεση. Γι' αυτό είμαστε επιφυλακτικοί. Παρακαλούμε να είστε κι εσείς».

Ο εξάδελφος του Πολωνού δείχνει τη φωτογραφία του στα media

Ο εξάδελφος του Πολωνού δείχνει τη φωτογραφία του στα media

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.