- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Όλα τα παιδιά του Χαλεπίου υποφέρουν από ψυχολογικά τραύματα εξαιτίας των πολύνεκρων συγκρούσεων που μαίνονται σε αυτήν την πόλη στη βόρεια Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι αντάρτες έχουν εμπλακεί σε έναν ανελέητο πόλεμο, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της Unicef.
«Όλα τα παιδιά του Χαλεπίου υποφέρουν. Όλα έχουν υποστεί τραύματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράντοσλαβ Ρζέχακ, επικεφαλής του γραφείου της Unicef στην κατεστραμμένη πόλη.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών που εργάστηκα στους κόλπους του οργανισμού, «δεν έχω ποτέ δει μια τόσο δραματική κατάσταση με εκείνη που βιώνουν τα παιδιά στο Χαλέπι» υπογράμμισε ο ίδιος.
Δεκάδες χιλιάδες παιδιά βιώνουν από τη γέννησή τους μία από τις πλέον αιματηρές περιόδους του πολέμου στη Συρία.
Σύμφωνα με τον Ρζέχακ, μια πρώτη ψυχοκοινωνική εκτίμηση δείχνει ότι τα παιδιά που προέρχονται από τις ανατολικές συνοικίες «έχουν χάσει το ένστικτο της άμυνας».
«Ορισμένα παιδιά, ηλικίας 5 ή 6 ετών, γεννήθηκαν ενώ ο πόλεμος είχε ήδη ξεκινήσει. Όλα όσα γνωρίζουν είναι ο πόλεμος και οι βομβαρδισμοί» υπογράμμισε ο αξιωματούχος.
«Θεωρούν φυσιολογικό να τους βομβαρδίζουν, να αναγκάζονται να φύγουν, να πεινάνε, να κρύβονται στα καταφύγια. Για εκείνους δεν πρόκειται για έναν κίνδυνο. Είναι η καθημερινότητά τους, η φυσιολογική ζωή τους»...
Ο Ρζέχακ σημειώνει για παράδειγμα ότι όταν σημειώνεται μια έκρηξη, «εκείνα δεν αντιδρούν».
Σχετικά με τα παιδιά που διαμένουν στο δυτικό τμήμα της πόλης, που τελεί υπό κυβερνητικό έλεγχο, έχουν επίσης υποστεί ψυχολογικά τραύματα. Είδαν με τα μάτια τους να σκοτώνονται συμμαθητές τους και καθηγητές τους από πυραύλους που έπληξαν τα σχολεία τους.
Το σχολείο, «που υποτίθεται είναι ο πιο ασφαλής τόπος για τα παιδιά έχει μετατραπεί σε έναν τόπο θανάτου» υπογραμμίζει ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.