Κοσμος

Άνγκελα Μέρκελ: Να απαγορευθεί η μπούρκα σε όλη την Γερμανία

Η καγκελάριος λέει: «Η πλήρης κάλυψη του προσώπου δεν είναι αποδεκτή εδώ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
332880-690038.jpg

Την απαγόρευση της μπούρκα σε ολόκληρη τη Γερμανία εισηγείται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υπογραμμίζοντας ότι «η πλήρης κάλυψη του προσώπου δεν είναι αποδεκτή σε αυτή τη χώρα». Σε ομιλία της στο Έσεν ενώπιον μελών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) η Γερμανίδα καγκελάριος διευκρίνισε ότι η απαγόρευση της μπούρκα και των τσαντόρ θα επιβληθούν οπουδήποτε είναι νομικά δυνατό. Το κοινό της ξέσπασε σε ενθουσιώδες χειροκρότημα.

Η 62χρονη πρόεδρος του CDU, η οποία θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στην καγκελαρία της Γερμανίας, είχε επικριθεί δριμύτατα για το άνοιγμα των συνόρων της χώρας τον Σεπτέμβριο μετά την έλευση ενός εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο. Η συνεχιζόμενη προσφυγική κρίση επηρέασε επίσης τη δημοτικότητα της καγκελαρίου.

Τώρα η Άνγκελα Μέρκελ ξεκαθάρισε στο Έσεν: «Μια κατάσταση σαν αυτή του καλοκαιριού του 2015 δεν μπορεί και δεν πρέπει να επαναληφθεί. Αυτός ήταν και θα είναι ο δικός μου πολιτικός στόχος», είπε η κ. Μέρκελ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Νοεμβρίου οι Ολλανδοί βουλευτές  ψήφισαν υπέρ της μερικής απαγόρευσης της μπούρκα σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους, όπως σχολεία, νοσοκομεία και Μέσα Μεταφοράς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.