- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Περουβιανός συγγραφέας και βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας Μάριο Βάργκας Λιόσα εκτίμησε ότι «είναι πολύ απίθανο» το κουβανικό καθεστώς να επιβιώσει μετά τον θάνατο «του δικτάτορα» Φιντέλ Κάστρο, πατέρα της Επανάστασης στη νησιωτική χώρα.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Γκουανταλαχάρα του Μεξικού ο Λιόσα, που δεν κρύβει την απέχθειά του για το κουβανικό καθεστώς, εκτίμησε επίσης ότι «οι δομές κυριαρχίας και ελέγχου θα αρχίσουν αργά να αποσυντίθενται» μετά τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.
«Ας ελπίσουμε ότι η διαδικασία θα είναι γρήγορη και κυρίως ότι θα γίνει ομαλά, ότι δεν θα προκαλέσει περισσότερη βία από αυτή που έχει ήδη υποφέρει ο κουβανικός λαός», δήλωσε ο Περουβιανός συγγραφέας.
Σύμφωνα με τον 80χρονο Λιόσα, μοιάζει «πολύ απίθανο το καθεστώς να επιβιώσει μετά τον θάνατο το δικτάτορα (Φιντέλ Κάστρο), διότι αυτός φρόντιζε ώστε το σύστημα να παραμένει λίγο πολύ αμετακίνητο και να μην εξελίσσεται».
Ο Λιόσα, που ήταν αρχικά ενθουσιώδης υποστηρικτής της κουβανικής επανάστασης, σταδιακά εμφανίστηκε απογοητευμένος από την εξέλιξή της, προτού γίνει ένας από τους πιο ένθερμους αντιπάλους της.
Στο παρελθόν έχει επικρίνει και τον Κολομβιανό συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, που έχει επίσης βραβευθεί με Νόμπελ Λογοτεχνίας, για τη φιλία που διατηρούσε με τον Φιντέλ Κάστρο.