Κοσμος

Τον έβγαλαν παιδόφιλο επειδή, λόγω ιού, είχε χωρίς να το ξέρει παιδική πορνογραφία στο laptop του

Επί 8 χρόνια είχε τη ρετσινιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
330620-684287.jpg

Ο 65χρονος John Maughan από το Ντάραμ της Αγγλίας είχε θεωρηθεί και καταδικαστεί κατά λάθος παιδόφιλος, όταν βρέθηκε παιδικό πορνογραφικό υλικό στο laptop του χωρίς να το ξέρει.

Πώς; Ένας ιός που πρόσβαλε τον υπολογιστή του, είχε «ταΐσει» το laptop με 609 εικόνες παιδικής πορνογραφίας. Φυσικά, οι εικόνες δεν είχαν γίνει download, αλλά είχαν «κρυφτεί» μέσα στον σκληρό. Τις κατέβασε κατά λάθος ένας φίλος του που τον είχε βάλει η επί χρόνια σύντροφος του Maughan, Theresa McManners, επειδή υποπτευόταν ότι διατηρούσε παράλληλη σχέση. Αποτέλεσμα ήταν να κατηγορηθεί ο Maughan για παιδοφιλία και να χάσει τη δουλειά του στο Αμπού Ντάμπι που του προσέφερε ετησίως έσοδα ύψους 100.000 λιρών!

Τελικά, ο 65χρονος ούτε παράλληλη σχέση είχε, ούτε παιδόφιλος ήταν όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από την ίδια τη βρετανική αστυνομία η οποία και ζήτησε συγγνώμη από τον Maughan. Στον Maughan δόθηκε αποζημίωση ύψους 35.000 λιρών για το «λάθος».

Βέβαια, ο Maughan επί 8 χρόνια (από το 2008) θεωρείτο παιδόφιλος, ήταν δακτυλοδεικτούμενος κι απολύθηκε από τη δουλειά του, ενώ δέχθηκε και επιθέσεις στη γειτονιά του, με πιο ακραία την επίθεση με πέτρα στο σπίτι του.

Τον έβγαλαν παιδόφιλο επειδή, λόγω ιού, είχε χωρίς να το ξέρει παιδική πορνογραφία στο laptop του

Η πέτρα που «προσγειώθηκε» στο σπίτι του 65χρονου στο Ντάραμ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.