Κοσμος

Μεγάλο προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον σε νέα δημοσκόπηση

«Έχουμε μείνει πίσω» λέει η επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328434-678801.jpg

Σε δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου ABC News και της εφημερίδας Washington Post, η Χίλαρι Κλίντον εμφανίσει προβάδισμα 12 μονάδων έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η υποψήφια των Δημοκρατικών συγκεντρώνει ποσοστό 50% έναντι 38% του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων. Για την Κλίντον αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί, από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, σε δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post. Αντίστοιχα, το 38% είναι το χαμηλότερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει ο Τραμπ.

Μετά τη δεύτερη τηλεμαχία, στις 9 Οκτωβρίου, η Κλίντον διατηρούσε το προβάδισμά της αλλά με διαφορά μόνο τεσσάρων μονάδων.

Η τελευταία δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post δείχνει επίσης το 69%) αποδοκιμάζει τον τρόπο με τον οποίο απάντησε ο Τραμπ στις γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Το Σάββατο τις κατηγόρησε όλες ότι ψεύδονται και απείλησε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη. 

Η Κλίντον προηγείται τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Το 55% των γυναικών στηρίζει Κλίντον ενώ το 35% που στηρίζει τον Τραμπ. Στους άνδρες η Κλίντον προηγείται με ποσοστό 44% έναντι 41% του Τραμπ.

Το 60% καταδίκασε επίσης τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι οι εκλογές είναι νοθευμένες και το 65% τον επέκρινε, επειδή δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποδεχτεί το αποτέλεσμα αν χάσει.

Εν τω μεταξύ η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Κελιέν Κόνγουεϊ, δήλωσε στην εκπομπή του καναλιού NBC "Meet the Press" ότι «έχουμε μείνει πίσω». Η Κόνγουεϊ ανάφερε ότι η Κλίντον έχει «τρομερά πλεονεκτήματα», τα οποία περιλαμβάνουν τη μεγάλη χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα, που της επιτρέπει να ξοδέψει εκατομμύρια για τηλεοπτικές διαφημίσεις. Τόνισε όμως ότι η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ στόχευε στους αναποφάσιστους που δεν είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν την Κλίντον.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.