Κοσμος

Σειρά βιβλίων από τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Δήλωσε «διά βίου ερωμένη» της μυρωδιάς των σελίδων  

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στον κόσμο των βιβλίων μπαίνει η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η οποία έγινε διάσημη από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά Sex And The City. Η 51χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός θα είναι  διευθύντρια σύνταξης για τη σειρά SJP των εκδόσεων Hogarth και θα πρέπει να βοηθήσει να βρεθούν, να γραφούν και να δημοσιευθούν τρία με τέσσερα μυθιστορήματα το χρόνο.

Σαν Carrie Bradshaw στο Sex And The City, η ηθοποιός ήταν αρθρογράφος και συγγραφέας και είχε εμμονή με τη μυρωδιά των παλαιών βιβλίων. «Οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να “εμφιαλώσουν” τη μυρωδιά των παλαιών βιβλίων, αλλά είναι το πιο φευγαλέο πράγμα, είναι σαν να προσπαθείς να ξαναδημιουργήσεις μία σπουδαία ιστορία. Δεν μπορείς, είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει», έλεγε.

Τώρα, αναφερόμενη στο νέο της εγχείρημα, δήλωσε: «Πάντα αγαπούσα το διάβασμα για τους ίδιους λόγους που μου αρέσει να παίζω, γιατί οι ιστορίες των άλλων ανθρώπων είναι πιο ενδιαφέρουσες από τη δική μου. Ως μία διά βίου ερωμένη των βιβλίων, ως κάποια που θαυμάζει την ικανότητα και το ταλέντο των αληθινών και ισχυρών παραμυθάδων, είναι μεγάλη μου τιμή που προσκλήθηκα να μπω στον κόσμο και τις επιχειρήσεις των βιβλίων».