- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Σε λίγες ώρες η νύφη Τζο Ντου πρέπει να εμφανιστεί στην εκκλησία. Λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη στιγμή η Τζο έζησε τον απόλυτο εφιάλτη: έσπασε το φερμουάρ του νυφικού και καμία από τις παράνυφες δεν είχε πιάσει στη ζωή της βελόνα και κλωστή. Και πού να βρεις ανοικτό ραφτάδικο κυριακάτικα στο Οντάριο του Καναδά;
Η φωτογράφος παρατήρησε ότι είχε κίνηση δίπλα στο σπίτι που είχε νοικιάσει η νύφη για το γάμο. Πρότεινε να πάει κάποια παράνυφος στους διπλανούς και να ρωτήσει αν τους βρίσκεται μια πένσα.
Και τελικά η τύχη χαμογέλασε στη νύφη Τζο. Ο γείτονας Ντέιβιντ Χόμπσον δεν ήταν μόνος στο σπίτι. Είχε φιλοξενούμενους. Τις τελευταίες ημέρες είχε ανοίξει το σπίτι σε μια οικογένεια προσφύγων από την εμπόλεμη Συρία και ο πατέρας Ιμπραχίμ Χαλίλ Ντουντού ήταν ράφτης στο Χαλέπι για 28 ολόκληρα χρόνια μέχρι που ξέσπασε ο εμφύλιος και ξεσπιτώθηκε. Η φωτογράφος του γάμου απαθανάτισε τη συγκινητική στιγμή που ο «ράφτης από το Χαλέπι» σώζει τη νύφη και το γάμο της με τα επιδέξια χέρια του.
Η φωτογράφος ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook και φυσικά έγινε viral. Μια πραγματική συγκινητική στιγμή. Ο Χαλίλ Ντούντου δάκρυσε γιατί μπόρεσε να φανεί χρήσιμος σε κάποιον άνθρωπο τόσο μακριά από την πατρίδα του. «Δεν ήξεραν ούτε μια λέξη στα αγγλικά. Επικοινωνούσαμε με το μεταφραστή του Google. Ο γιος του ράφτη, που ήρθε για να βοηθήσει τον πατέρα, κοιτούσε σαστισμένος δεξιά και αριστερά τις παρανύμφους και τη φωτογραφική μου μηχανή. Δεν μπορούσα να του αντισταθώ και να μην τον φωτογραφίσω», λέει η φωτογράφος Λίντσεϊ Κόλτερ.
Το σπίτι και το μαγαζί του Χαλίλ Ντούντου στο Χαλέπι καταστράφηκαν σε βομβαρδισμό πριν από μερικά χρόνια. «Η οικογένεια κατάφερε να γλιτώσει. Έφτασαν τελικά στην Τουρκία, όπου εγγράφτηκαν ως πρόσφυγες πολέμου. Τρία χρόνια περίμεναν να γίνουν δεχτοί από κάποια χώρα. Τελικά τους δέχτηκε ο Καναδάς», εξηγεί ο γείτονας της νύφης. «Είμαι περήφανη που ζω στον Καναδά, μια χώρα που έχει ανοίξει τα σύνορά της στους πρόσφυγες», σχολίασε στο Facebook η Καναδή φωτογράφος.