Κοσμος

Γαλλία: Η «σφήνα» στις προεδρικές λέγεται Μακρόν

Γιατί απειλεί Ολάντ, Σαρκοζί, Ζιπέ, Λεπέν 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
325690-672015.jpg

Απειλή για τους βασικούς υποψήφιους των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, που θα γίνουν σε 7 μήνες,  αναδεικνύεται ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Ολάντ κ. Εμανουέλ Μακρόν (παραιτήθηκε τον Αύγουστο), προτού καν ακόμα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του.

Λεπτομερέστερα, η τακτική  δημοσκόπηση που εκτελούν κάθε μήνα η εταιρία «Ipsos» και η εφημερίδα «Μοnde» δείχνουν ότι ο κ. Μακρόν, γεννημένος το 1977 και επικεφαλής του κινήματος «Εμπρός!», έρχεται τρίτος ή τέταρτος στον πώτο γύρο, ανάλογα με το ποιοι θα είναι  οι υποψήφιοι της Δεξιάς (Σαρκοζί, Ζιπέ) ή των σοσιαλιστών (Ολάντ, Μοντμπούρ), με δεδομένη τη Λεπέν (Ακροδεξιά), τον Μπαϊρού (Κέντρο) και τον Μελανσόν (Ακροαριστερά). Ο Μακρόν, με κεντρώο ρεαλιστικό προφίλ, «τσιμπάει» ψήφους από παντού, ακόμα και από τους «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» ή όσους γενικά απέχουν από τις εκλογές (μειώνονται κατά 3%, αν υπάρχει κι αυτός στο παιχνίδι).

Συγκρατήστε το όνομα Μακρόν – και περιμένετε την επίσημη αναγγελία της υποψφιότητάς του, που είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει τη δημοσκοπική δημοτικότητά του, άρα και τις πιθανότητές του για την προεδρία. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.