Κοσμος

Πώς να γίνεις διάσημος στην Ισλανδία

Οδηγώντας εκατοντάδες χιλιόμετρα στο βρόντο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319217-628227.jpg

Διάσημος σε όλη την Ισλανδία έγινε ένας Αμερικανός τουρίστας, ο οποίος, από λάθος πληκτρολόγηση στο GPS, οδήγησε νοικιασμένο αυτοκίνητο μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το Ρέικιαβικ, που ήταν ο κανικός του προορισμός.

Λεπτομερέστερα, ο 28άχρονος κ. Νόελ Σάντιλαν από το Νιού Τζέρσι έφτασε στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ, που είναι η πρωτεύουσα του νησιού, νοίκιασε αυτοκίνητο και πληκτρολόγησε το όνομα της οδού όπου ήθελε να πάει: «Laugavergur».Υπάρχει η ίδια οδός -χωρίς το R- στο Ρέικιαβικ και στο μικρό ψαροχώρι Siglufjordur -με R- (πιθανότατα ο μόνος δρόμος του χωριού που έχει όνομα). Αφηρημένος και κουρασμένος, ο νεαρός οδήγησε όλη μέρα κι έφτασε στη βόρεια άκρη του νησιού. Εκεί κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, κοιμήθηκε στο τοπικό ξενοδοχειάκι και … ξύπνησε διάσημος, καθώς τα τοπικά μίντια είχαν διαδώσει την ιστορία του σ΄ όλη την Ισλανδία.

«Ήμουνα κουρασμένος μετά την πτήση και ήθελα να πάω αμέσως στο ξενοδοχείο. Γι’ αυτό συνέχισα να οδηγώ. Ήταν βέβαια ωραία η διαδρομή», είπε ο κ. Σάντιλαν στην τοπική εφημερίδα «Visir». «Παραξενεύτηκε όταν του είπα ότι είναι πια διάσημος στην Ισλανδία», δήλωσε η υπάλληλος του ξενοδοχείου.

 (Στη φωτογραφία το γραφικό χωριουδάκι, που διαφέρει ελαφρά από την πόλη του Ρέικιαβικ.)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.