- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Αποσύρεται η υποχρέωση των αιτούντων άσυλο στο Κάρντιφ της Ουαλίας να φορούν χρωματιστά βραχιολάκια ως προϋπόθεση για να λαμβάνουν δωρεάν φαγητό από την ιδιωτική εταιρεία Clearsprings, η οποία είναι υπεύθυνη για τη στέγαση και σίτισή τους. Μετά τη γενική κατακραυγή παρενέβη το υπουργείο εσωτερικών της Βρετανίας και υποχρέωσε την εταιρεία να πάρει πίσω το μέτρο.
Η «ρατσιστική» πρακτική της ιδιωτικής εταιρείας έγινε γνωστή από την βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Τζο Στέβενς, ο οποίος κατήγγειλε ότι «αυτή η τακτική είναι τελείως αντίθετη με την καλοσύνη και την ευγένεια που έχουν επιδείξει οι πολίτες του Κάρντιφ προς τους αιτούντες άσυλο». Τελικά απεδείχθη ότι «η πίεση απέδωσε και η Clearsprings υποχώρησε», σχολίασε η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος.
Είναι το δεύτερο σκάνδαλο που ξεσπά στη Βρετανία για την αντιμετώπιση των αιτούντων άσυλο . Πριν από μια εβδομάδα έγινε θέμα το γεγονός ότι οι αιτούντες άσυλο στην πόλη Μίντελσμπρο διέμεναν σε σπίτια που ξεχώριζαν από τις κόκκινες πόρτες με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολος στόχος ακροδεξιών οργανώσεων.
Νωρίτερα, ο 36χρονος πρόσφυγας Έρικ Νγκάλε δήλωσε στο BBC Ουαλίας ότι ζει εδώ και δύο μήνες στο Lynx House της Clearsprings και ότι έχει προσπαθήσει να πείσει την εταιρεία να εγκαταλείψει την πρακτική με τα βραχιολάκια, αλλά κανείς δεν του έδωσε σημασία. «Μου έλεγαν ότι είναι πολιτική του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά εμείς δεν τους πιστεύαμε», είπε ο κ. Νγκάλε.