Κοσμος

Θάνατος από αντισυλληπτικό χάπι στη Βρετανία

Δασκάλα, 21 ετών, κατέρρευσε στο σχολείο με συμπτώματα θρόμβωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317726-625998.jpg

Από αιφνίδια και μαζική πνευμονική εμβολή απεβίωσε η 21χρονη Φάλαν Κούρεκ, βοηθός δασκάλας, η οποία προκλήθηκε και οφείλεται στη λήψη αντισυλληπτικού χαπιού, όπως αναφέρεται στη σχετική ιατροδικαστική έκθεση.

Η 21χρονη Βρετανή κατέρρευσε στο σχολείο και μεταφέρθηκε σε Κέντρο Υγείας της περιοχής του Στάτφορντ. Η Φάλαν Κούρεκ διακομίστηκε στο ιατρικό κέντρο με έντονους πόνους στο στήθος και με συμπτώματα δύσπνοιας. Ο νοσοκόμος που την ανέλαβε απέδωσε τα συμπτώματά της σε μυϊκούς πόνους, πρότεινε τη λήψη αναλγητικών χαπιών και να επιστρέψει σπίτι της.

Ο ιατροδικαστής, ωστόσο, διαπίστωσε ότι η 21χρονη είχε συμπτώματα πνευμονικής εμβολής ενώ βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας και εκτιμά ότι ο νοσοκόμος φέρει ευθύνη για τη λάθος διάγνωση. Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης στο νοσοκομείο η Φάλαν ανέφερε ότι ένιωθε πόνο στο πόδι και ότι έπαιρνε αντισυλληπτικά χάπια για να έχει σταθερό κύκλο στην περίοδό της. Ο ιατροδικαστής είπε στον πατέρα της δασκάλας ότι η Φάλαν είχε ήδη υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε τρεις ημέρες μετά. Ο προσωπικός γιατρός της εκλιπούσης διαβεβαιώνει ότι η Φάλαν είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις πριν της χορηγηθεί η συνταγή για το αντισυλληπτικό χάπι.

image

Το ιατρικό κέντρο του Στάτφορντ εμμένει ότι η εκλιπούσα πέρα από τους πόνους στο στήθος δεν είχε συμπτώματα ή άλλες ενδείξεις για πνευμονική εμβολή.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.