Κοσμος

Η τύχη χαμογέλασε σε άνεργο πρόσφυγα από την Σενεγάλη

Κέρδισε 400.000 ευρώ στο «Χοντρό» χριστουγεννιάτικο λαχείο της Ισπανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
316058-623493.jpg

Ένας πρόσφυγας από την Σενεγάλη, ο οποίος το 2007 διέσχισε με βάρκα την Μεσόγειο, κέρδισε 400.000 ευρώ στο Ελ Γκόρντο (το χοντρό) ετήσιο χριστουγεννιάτικο λαχείο της Ισπανίας. Ο τυχερός Σενεγαλέζος Νγκάνε ταξίδεψε από το Μαρόκο στην Ισπανία το 2007. Δήλωσε σε ισπανική εφημερίδα ότι συνήθως δεν έχει ούτε πέντε ευρώ στην τσέπη του για να περάσει την ημέρα. Ο 35χρονος και σύζυγός του διασώθηκαν από τις λιμενικές αρχές της Ισπανίας.

image

Σήμερα το ζευγάρι ζει στην παραλιακή τουριστική πόλη Ροκέτας δε Μαρ, στην περιφέρεια Αλμερία του νότου, όπου κληρώθηκε ο τυχερός λαχνός και μια ομάδα κατοίκων θα μοιραστεί τουλάχιστον 452 εκατομμύρια ευρώ. «Ήμασταν 65 άτομα σε εκείνη τη βάρκα. Θέλω να ευχαριστήσω τους Ισπανούς και την κυβέρνησή τους που με έσωσαν όταν βρέθηκα μέσα στη θάλασσα να παλεύω με τα κύματα», είπε ο τυχερός Σενεγαλέζος στην τοπική εφημερίδα «Φωνή της Αλμέιρα». Ο Νγκάνε πρόσθεσε ότι πρόσφατα έχασε τη δουλειά του. Μάζευε φρούτα σε θερμοκήπια της περιοχής.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ροκέτας δε Μαρ αγγίζει το 30%, δηλαδή πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο ανεργίας στην Ισπανίας που υπολογίζεται στο 21%. Το «Χοντρό» λαχείο δεν έχει τζακ ποτ. Αντιθέτως μοιράζει ένα τεράστιο ποσό σε χιλιάδες τυχερούς. Ανάμεσα στους τυχερούς είναι και 18χρονη Μαροκινή, η οποία έφυγε από την πατρίδα της σε ηλικία τεσσάρων ετών. «Θα μπορέσουμε να κάνουμε τόσα πολλά με αυτά τα χρήματα», είπε η ευτυχισμένη Μαροκινή, Ιμανές Νααμάνε.

image

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.