- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αυτός είναι ο τρίτος βομβιστής αυτοκτονίας του Bataclan
Αναγνωρίστηκε από τις γαλλικές αρχές και ο τρίτος καμικάζι της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στο θέατρο Bataclan στις 13 Νοεμβρίου στο Παρίσι. Πρόκειται για τον Γάλλο υπήκοο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο τρίτος από τους μακελάριδες ήταν 23 ετών, ζούσε στο Στρασβούργο και είχε ταξιδέψει στη Συρία το 2013.
Τα στοιχεία της έρευνας αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «αξιόπιστες πηγές» αναφέρουν πως οι γαλλικές αρχές ταυτοποίησαν τον 23χρονο δράστη μετά από ανάλυση όλων των ευρημάτων και χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογικές μεθόδους, αφού η πυροδότηση των εκρηκτικών που είχε πάνω του είχαν διαμελίσει το σώμα του.
Υπενθυμίζεται πως και οι άλλοι δύο τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο στο θέατρο Bataclan ήταν επίσης Γάλλοι υπήκοοι ο 28χρονος Σαμί Αμιμούρ και ο 29χρονος Ομάρ Ισμαήλ Μουσταφάι.
Η Parisien αναφέρει πως το 2014 ο μεγαλύτερος αδερφός του τρομοκράτη είχε ανακριθεί από τις αρχές το 2014, μετά την επιστροφή τους από τη Συρία, όπου είχαν ταξιδέψει με έξι ακόμα άντρες.
Ο αδελφός του Καρίμ είναι κρατούμενος μετά το πέρασμά του από τη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα. Περιλαμβανόταν σε μία ομάδα δέκα ατόμων που αναχώρησαν από τη συνοικία του Μάιναου του Στρασβούργου το 2013 με προορισμό τη Συρία. Δύο από την ομάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, επτά επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτησιν.
Ο τελευταίος της ομάδας ήταν ο Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ, που παρέμεινε στη Συρία και επέστρεψε στη Γαλλία για να επιτεθεί στο Bataclan και να σκοτωθεί εκεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας κωμικός πρόλαβε το rebranding του
Τραυματίστηκε και η μητέρα του θύματος
Η υπόθεση έχει αναζωπυρώσει τη συζήτηση γύρω από τον νόμο αυτοπροσδιορισμού
Το PANG φιλοδοξεί να γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ευρώπη
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, το ίδιο κοινό ξεκίνημα θα κατέληγε σε μια ιστορία που μοιάζει αδιανόητη
Μέχρι το 2023, τα χρέη του είχαν φτάσει περίπου τα 155 εκατομμύρια δολάρια
Δεύτερη μαζική επίθεση μέσα στον Δεκέμβριο συγκλονίζει τη χώρα
Δεύτερη επιχείρηση μέσα στον ίδιο μήνα, μετά την εντολή Τραμπ για «ναυτικό αποκλεισμό» της χώρας
Πώς οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού μπορούν να αλλάξουν τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ο Ουκρανός πρόεδρος επανέλαβε τη θέση του για τη μη παραχώρηση εδαφών
O ποντίφικας αξιοποιεί δημιουργικά...τις αυπνίες του
Προσπάθησαν αρχικά να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο τέιζερ
Οι νέες αποκαλύψεις ενισχύουν την εικόνα μιας σχέσης που δεν περιοριζόταν σε μεμονωμένες κοινωνικές εμφανίσεις
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή όταν δημοσιογράφοι επικοινώνησαν με το νοσοκομείο
Παρόλα αυτά, ο ίδιος δηλώνει ότι μιλά με τον Τραμπ περισσότερο από ποτέ
Γνωστή ως North Coast 500 (NC500), λανσαρίστηκε το 2015
Η υπόθεση άνοιξε έναν πολιτικό ασκό του Αιόλου
Κάθε πλευρά παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές για τη συμπεριφορά του
H δικαστική απόφαση επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.