Κοσμος

Πρώην μοντέλο, πανέμορφη και λατινολιβανέζα: Η νέα πρώτη κυρία που συζητά η Υφήλιος

Η γυναίκα που άλλαξε τον πρόεδρο της Αργεντινής

Μαριάννα Μαρμαρά
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ισπανική El Pais γράφει πως είναι η γυναίκα που άλλαξε τον Mauricio Macri. Θυμηθείτε αυτό το όνομα. Θα μας απασχολήσει για τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Είναι ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής που τερμάτισε την κυριαρχία των σοσιαλιστο-περονιστών, εκθρονίζοντας από την εξουσία έπειτα από 12 χρόνια την οικογένεια Κίρχνερ.

Η ανάδειξη του Macri στην προεδρία της Αργεντινής θα σημάνει την ιδεολογικό-κοινωνικό-οικονομική στροφή της χώρας. Όμως, για τον 56χρονο κεντροδεξιό πρεσβευτή του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οικονομική πολιτική που ευαγγελίζεται δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο συζητείται έντονα.

Το lifestyle του συζητείται έντονα στη χώρα από το 2010 οπότε και παντρεύτηκε την Juliana Awada, κόρης Αργεντινο-Λιβανέζων επιχειρηματιών στον χώρο της μόδας. Και από το βράδυ της Κυριακής συζητείται και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Όπως γράφουν οι μεγαλύτερες εφημερίδες της Υφηλίου, η Juliana Awada είναι η νέα πρώτη κυρία που θα μας απασχολήσει πολύ… Είναι απίστευτα όμορφη, εξαιρετικά κομψή, επιχειρηματίας, πρώην μοντέλο και με σχέσεις με τη βελγική… αριστοκρατία.

Διευθύνει μια από τις μεγαλύτερες στην Αργεντινή επιχειρήσεις του έτοιμου. Εκτός από την κόρη που έχει αποκτήσει με τον Αργεντινό πολιτικό, έχει ήδη μια κόρη από τον πρώτο της γάμο με Βέλγο κόμη, ενώ ο αδελφός της, Alejandro, είναι διάσημος ηθοποιός και πρωταγωνιστής σε εβδομαδιαία τηλεοπτική σειρά που βρίσκεται πολύ υψηλά σε τηλεθέαση. Μάλιστα, αυτό που προκάλεσε έκπληξη είναι ότι καλούσε τους Αργεντινούς να ψηφίσουν τον αντίπαλο του Macri στις εθνικές εκλογές, τον σοσιαλιστή Daniel Scioli.

gallery-3

Juliana Awada, η Βαλερί Τριερβελέρ της Αργεντινής

Η 41χρονη Juliana κυριάρχησε στην προεκλογική εκστρατεία, τραβώντας όλα τα βλέμματα πάνω της, με την ίδια να έχει επικοινωνιακά δώσει τεράστια ώθηση στον σύζυγό της στον δρόμο προς την εξουσία. Με ένα εντελώς αμερικάνικο επικοινωνιακά προφίλ, βρισκόταν πάντα δίπλα του στις ομιλίες και η ίδια συμμετείχε ενεργά στην καμπάνια των φιλελευθέρων.

Μάλιστα, τη βραδιά του πρώτου γύρου των εκλογών στην οποία φάνηκε ότι ο Macri θα επικρατούσε και στον δεύτερο γύρο, σαν άλλη Βαλερί Τριερβελέρ, έδωσε στον δικό της Φρανσουά Ολάντ, ένα παθιασμένο φιλί στο στόμα, μεθυσμένη από τη χαρά των αποτελεσμάτων. Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν πως αυτό το φιλί ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τον εκλεκτό της απερχόμενης προέδρου Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ, Daniel Scioli. Χωρίς τη Juliana στο πλευρό του, ο Scioli δεν είχε καμία ελπίδα στον δεύτερο γύρο. Tα φιλιά επαναλήφθηκαν και τη βραδιά της ολοκληρωτικής νίκης. Άλλωστε, οι δύο τους δεν διστάζουν σχεδόνα από την αρχή της σχέσης τους να είναι διαχυτικοί σε δημόσιο χώρο, αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα.

gallery-fili

Η μοναδική πρώτη κυρία του χριστιανικού κόσμου με μουσουλμανικές καταβολές

«Αυτή είναι ο λόγος και το κίνητρο του Macri για να αλλάξει ριζικά» λένε αναλυτές και επισημαίνουν τις μουσουλμανικές καταβολές της νέας πρώτης κυρίας της Καθολικής Αργεντινής. Η Juliana είναι κόρη του Abraham Awada, Λιβανέζου μετανάστη ο οποίος έφτασε στη χώρα τη δεκαετία του 1960 οπότε και ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στον χώρο του έτοιμου ενδύματος. Ο ίδιος μουσουλμάνος στο θρήσκευμα έφυγε από την περιοχή Baalbek και πέθανε το 2012, χρονιά κατά την οποία η επιχείρηση-κολοσσός πέρασε εξ ολοκλήρου στην Juliana. Η μητέρα της, Elsa Esther Baker αν και γεννήθηκε στην Αργεντινή, είναι κόρη μεταναστών από τη Συρία, επίσης μουσουλμάνων στο θρήσκευμα.

Ο γάμος με τον Βέλγο κόμη

Η 41χρονη σήμερα πρώτη κυρία της Αργεντινής παντρεύτηκε για πρώτη φορά σε ηλικία μόλις 23 ετών τον Βέλγο κόμη Bruno Laurent Barbier, με τον οποίο γνωρίστηκε σε μια πτήση της Air France. Μαζί απέκτησαν μια κόρη τη Valentina, ενώ με τον Mauricio έχει την Antonia.

Αμύθητος πλούτος

Το όνομά της και μόνο, η φίρμα «Awada» αξίζει πολλά εκατομμύρια δολάρια, καθώς μόνο από το εργοστάσιο ρούχων, αλλά και τα σημεία λιανικής πώλησης των ενδυμάτων «Awada», εκτιμάται πως έχει ετήσια κέρδη ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων.

Η σχέση της με τον αδελφό της

Η Juliana έχει τέσσερις αδελφούς, με πιο γνωστό τον ηθοποιό και σοσιαλιστή Alejandro και όπως  ο ίδιος έχει πει σε πρόσφατη συνέντευξή του «η αδελφή μου κι εγώ αγαπάμε δύο διαφορετικές Αργεντινές».

Οι σπουδές στην Οξφόρδη και η καριέρα στο modeling

Μεγαλώνοντας με μια μεγαλοαστική οικογένεια της Αργεντινής, η Juliana πήγε σε ένα από τα μεγαλύτερα κολέγια του Μπουένος Άιρες, ενώ μετά το σχολείο πήγε στην Οξφόρδη όπου σπούδασε αγγλική φιλολογία.

Επιστρέφοντας στην Αργεντινή, ξεκίνησε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, ενώ έπεισε τη μητέρα της να σχεδιάσουν τη δική τους σειρά ρούχων «Awada». Κύριο πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας που έκανε την εταιρεία γνωστή κι εκτός Αργεντινής ήταν φυσικά, η Juliana.

Η δικαστική περιπέτεια της επιχείρησης των Awada

Κατά την προεκλογική εκστρατεία, πριν από κάποιους μήνες, το εργοστάσιο ρούχων των Awada ενεπλάκη σε μια δικαστική περιπέτεια, καθώς κατηγορήθηκε για υποχρέωση των εργαζομένων της σε καταναγκαστική εργασία. Η κατηγορία τελικά απορρίφθηκε.

Η σχέση με τον Mauricio

Η σχέση της με τον Mauricio Macri ξεκίνησε το 2009, όταν γνωρίστηκαν στο Ocampo club, το αντίστοιχο Εκάλη Κλαμπ του Μπουένος Άιρες, καθώς «μοιράζονταν» τον ίδιο προσωπικό γυμναστή. Παντρεύτηκαν στις 16 Δεκεμβρίου 2010 κι έναν χρόνο μετά γεννήθηκε η κόρη τους Antonia.

gallery2