Κοσμος

«Ο γυμνισμός δεν είναι έγκλημα»

Γυμνή διαδήλωση στο Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο. Είπαν «όχι» στην ποινικοποίηση του σώματος

Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με πλακάτ, πανό και χιούμορ διαδήλωσαν γυμνοί καμιά εικοσαριά ακτιβιστές μπροστά στα σκαλοπάτια του δημοτικού μεγάρου του Σαν Φρανσίσκο.

image

Η ανεκτική πόλη του Σαν Φρανσίσκο που είναι συνηθισμένη σε παρελάσεις γυμνιστών ανδρών και γυναικών – ιδίως στην περιοχή της Castro Street – φαίνεται να αλλάζει τακτική.

image

Το δημοτικό συμβούλιο προσανατολίζεται στην ποινικοποίηση του γυμνισμού στους δρόμους, στις πλατείες και στα πεζοδρόμια.

image

«Έχουμε έρθει εδώ για να αμυνθούμε στην επίθεση που δέχεται ένα θεμελιώδες δικαίωμά μας: να μπορούμε ελεύθερα να είμαστε ο εαυτός μας στην πόλη μας», δήλωσε ο διοργανωτής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

image

Σύνθημα των αγανακτισμένων γυμνιστών: «Ο γυμνισμός είναι στη φύση μας. Ο γυμνισμός δεν είναι πρόστυχος».

 

image

Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδα. Αμέσως μετά τη διαδήλωση η δικηγόρος, Κριστίνα Ντι Εντοάρντο κατέθεσε αγωγή κατά παντός που τάσσεται υπέρ της ποινικοποίησης του γυμνισμού.«Ένας από τους πελάτες μου έχει βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος διεκδικώντας το συνταγματικό δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και του γυμνισμού. Η πόλη με το ζόρι θέλει να επιβάλει ενδυματολογικό κώδικα καθωσπρεπισμού», είπε.

image

«Ο φανατισμός και η θρησκοληψία άρχισαν να ριζώνουν στο Σαν Φρανσίσκο», είπε ο 69χρονος ηλιοκαμένος, Ράστι, ο οποίος γιόρτασε στην πορεία τα γενέθλια του. Ο καιρός με 22 βαθμούς Κελσίου ήταν με το μέρος των γυμνιστών.