Κοσμος

Μία έρευνα, πολλοί τίτλοι

Τα ελ κλάσικο του πέους

Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το ευαίσθητο θέμα έρευνας άγγιξε ο επίτιμος καθηγητής Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Όλστερ, Ρίτσαρντ Λιν. Είναι γνωστός για την προκλητική θεωρία περί ευφυΐας, την οποία ορίζει ως συνιστώσα του εισοδήματος και άρα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι Αφρικανοί είναι πιο χαζοί!

Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει τις παλαιότερες θεωρίες που συνδέουν τη φυλή με το μέγεθος του ανδρικού μορίου. «Για τους περισσότερους πληθυσμούς, το μέγεθος του πέους είναι προβλέψιμο».

Η μελέτη επαληθεύει όλα τα στερεότυπα: οι Αφρικανοί έχουν τα μεγαλύτερα πέη και οι Ασιάτες τα μικρότερα. Στην Ευρώπη κυριαρχούν οι Ισλανδοί, με μέσο όρο τα 16,5 εκ. «Η έρευνα του Λιν μπάζει», λένε οι επικριτές του και διευκρινίζουν ότι ο επίτιμος αναζήτησε στοιχεία και δεδομένα για να στηρίξει τη θεωρία του στο ίντερνετ. «Μια γενναία εργασία πάνω σ’ ένα αμφιλεγόμενο θέμα με πολύ λάθος μεθοδολογία», δήλωσε Γέλτε Βίλτερς, καθηγητής μεθοδολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τίλμπουργκ στην Ολλανδία.

Η είδηση αναπαράχθηκε σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αλλά η κάθε ματιά ήταν διαφορετική. Οι αντιπαλότητες και οι στερεότυπες αιώνιες έχθρες δεν ξεχνιούνται.

Έτσι για την μνημονιακή Ελλάδα ένας είναι ο εχθρός: «Πιο προικισμένοι από τους Γερμανούς οι Έλληνες, λιγότερο από τους Ιταλούς», έγραψε ΤΟ ΒΗΜΑ.

Στη Βρετανία δεν ξεχνούν τον 100ετή πόλεμο με τους Γάλλους, ούτε τις ταπεινωτικές ποδοσφαιρικές ήττες απ’ τους Γερμανούς: «Οι Βρετανοί πιο προικισμένοι από τους Γάλλους, αλλά μικρότεροι από τους Γερμανούς», έγραψε η Daily Telegraph.

Στην Γκάνα δεν ξεχνούν τους αποικιοκράτες: «Οι Γκανέζοι έχουν μεγαλύτερα πέη από τους Βρετανούς», λέει η Modern Ghana, ενώ το διαδικτυακό Ghana Web προτιμά την προσέγγιση της εθνικής ανάτασης “Οι Γκανέζοι έχουν το τρίτο μεγαλύτερο σε μέγεθος πέος στον κόσμο».Οι Κονγκολέζοι, αν και μακράν πρώτοι στον κατάλογο δεν ασχολήθηκαν με το θέμα.

Στη Ζάμπια τα βάζουν με την Άπω Ανατολή: «Οι Κονγκολέζοι έχουν τον μεγαλύτερο ανδρισμό, οι Ασιάτες τον μικρότερο» λέει η Zambia Watchdog. «Η έρευνα επιβεβαίωσε το φυλετικό στερεότυπο, οι Αφρικανοί στην κορυφή, οι Ασιάτες στον πάτο και οι Ευρωπαίοι είναι κάπου ανάμεσα».

Στην ινδική υποήπειρο είναι πιο σεμνοί: "Οι Ινδοί κατατάσσονται τέταρτοι από το τέλος στην παγκόσμια μελέτη για το μέγεθος του ανδρισμού», λέει η TruthDive.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το γυναικείο site The Stir δηλώνει απογοητευμένο «Ο παγκόσμιος χάρτης του πέους δείχνει την μικρότητα των ΗΠΑ. Κορίτσια πάμε Κονγκό;»

Και η τελική βαθμολογία

Μέσο μέγεθος πέους σε στύση ανά χώρα

Δημοκρατία του Κονγκό 18 εκ.

Εκουαδόρ 17,7 εκ

Γκάνα 17,2 εκ

Κολομβία 17 εκ

Ισλανδία 16,5 εκ

Ιταλία 15,7 εκ

Νότια Αφρική 15,2 εκ.

Σουηδία 14,9 εκ.

Ελλάδα 14,7 εκ.

Γερμανία 14,4 εκ.

Νέα Ζηλανδία 13,9 εκ.

Βρετανία 13,9 εκ.

Καναδάς 13,9 εκ.

Ισπανία 13,9 εκ.

Γαλλία 13,4 εκ.

Αυστραλία 13,2 εκ.

Ρωσία 13,2 εκ.

ΗΠΑ 12,9 εκ.

Ιρλανδία 12,7 εκ.

Ρουμανία 12,7 εκ.

Κίνα 10,9 εκ.

Ινδία 10,1 εκ.

Ταϊλάνδη 10,1 εκ.

Νότια Κορέα 9,6 εκ.

Βόρεια Κορέα 9,6 εκ.