Κοσμος

"Mazi": Το νέο talk of the town εστιατόριο του Λονδίνου είναι ελληνικό!

Έχει το προνόμιο μιας μικρής αυλής που θυμίζει έντονα Ελλάδα.

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25903-59967.jpg

Βρίσκεται σε μια από τις πιο trendy περιοχές, το Notting Hill.Το όνομα εκτός από το προφανές, έχει κι άλλες ερμηνείες αφού στα προσφερόμενα πιάτα συνυπάρχουν η νέα ελληνική κουζίνα μαζί με την παραδοσιακή, ενώ προωθούνται και τα μικρά πιάτα που μπορούν να μοιράζονται μεταξύ της παρέας. Οι ιδιοκτήτες, Χριστίνα Μουράτογλου και ο Γάλλος φίλος της Adrien Carre, κάλεσαν τον γνωστό σεφ Γιώργο Βενιέρη στο Λονδίνο για να επιμεληθεί το όλο concept.

Το εστιατόριο είναι μικρό και χαριτωμένο, με ελάχιστες, κομψές στιλιστικές επιλογές. Κι ακόμη, έχει το προνόμιο μιας μικρής αυλής για τις λιγοστές μέσα στον χρόνο λιακάδες του Λονδίνου (αλλά και για τους καπνιστές), με κληματαριά, μια συκιά, παρτέρια με ντοματούλες και μυρωδικά, που θυμίζει έντονα Ελλάδα. Ο Βενιέρης έχει δημιουργήσει μια σειρά από μικρούς μεζέδες που πατάνε σε παραδοσιακές συνταγές αλλά έχουν όλοι τους ένα έξυπνο μοντέρνο twist και τους σερβίρει σε μικρά βάζα μαρμελάδας. Μοντερνιά που ξετρέλανε τους λονδρέζους, ήδη-μαθαίνουμε- είναι πολλά τα γνωστά εστιατόρια της πόλης που τον μιμούνται. Σε βαζάκια έρχονται τα cold jars (κρύα ορεκτικά), δηλαδή η ταραμοσαλάτα με το κονφί λεμονιού, η αποδομημένη σπανακόπιτα, δηλαδή η γέμιση και το φύλλο σπασμένο από πάνω-, το ριζότο «gemista» με τα υλικά των γεμιστών και φλούδες ψημένης ντομάτας, η φάβα με τις καραμελωμένες πέρλες και τη σος βινσάντο.

n

Αν σας φέρει ο δρόμος ή αν είστε από τους τυχερούς που ζουν στο Λονδίνο, θα δοκιμάσετε και ζεστούς μεζέδες όπως τηγανιτά κολοκυθάκια με σος γιαουρτιού, τεμπούρα φέτας με μαρμελάδα λεμόνι και μαρέγκες κάπαρης, μεγάλους κεφτέδες με σος μέντας και σουσάμι. Στα κυρίως πιάτα, τα signature dishes, υπάρχουν μπακαλιάρος φρικασέ, αστακός με πάστα αρωματισμένη με βασιλικό και Μεταξά μπράντυ. Στα γλυκά οπωσδήποτε να σημειωθεί το αποκαλούμενο «τσουρέκι» , που είναι ένα φοντάν άσπρης σοκολάτας με γέμιση ευωδιαστή σαν τσουρέκι. Μιλώντας με τον Γιώργο Βενιέρη για τη νέα του αυτή δραστηριότητα μας δηλώνει: «δεν το βλέπω απλά σαν δουλειά… υπάρχει και μια πατριωτική ματιά στο ζήτημα, θέλω, δηλαδή, να σταματήσουν να μιλάνε οι ξένοι μόνο για τα χάλια μας, έχουμε αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, πλούσιες ιδέες και επιτέλους ας δείξουμε , ο καθένας στον τομέα του τι μπορεί να κάνει. Αυτό που οι άλλοι θεωρούν καταστροφή μας μπορεί να είναι το κίνητρο για να αντιστρέψουμε τα πράγματα».

12-14 Hillgate Street, Notting Hill, London W8 7SR, tel 0207 229 3794

n

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.