Κοσμος

Μια 64χρονη Ινδή προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι νεκρή.

Ιστορία καθημερινής τρέλας.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
25356-59046.jpg

Η Asharfi Devi δηλώθηκε νεκρή το 1988. Εδώ και 24 χρόνια αγωνίζεται να αποδείξει ότι είναι ζωντανή. Μια απίστευτη φαντασματική ιστορία που θα ξένιζε ακόμη και σε ασπρόμαυρη ταινία του Mπόλιγουντ.

Παντρεύτηκε στα 12, έγινε μητέρα στα 19, εγκαταλείφθηκε από το σύζυγό της στα 23 και έγινε φάντασμα στα 40 της χρόνια όταν δηλώθηκε νεκρή. Η 64χρονη σήμερα γυναίκα αγωνίζεται εδώ και 24 χρόνια να αποδείξει το αυτονόητο. Ότι είναι ακόμη εδώ.

Στα χωριά της Ινδίας οι γάμοι σπάνια καταγράφονται και η ίδια δεν διαθέτει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει τον δικό της για τον οποίο είχαν αποφάσισει οι γονείς της το 1960. Στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήταν η δεύτερη σύζυγός του καθώς η πρώτη του γυναίκα είχε πεθάνει (μάλλον) λίγο πριν το γάμο της. Τέσσερα χρόνια μετά τη γέννηση της κόρης της Βimla και άλλα τόσα σωματικής και ψυχολογικής βίας οι δύο γυναίκες μετακόμισαν στο σπίτι των παππούδων. Η Bimla παντρεύτηκε μένοντας στο σπίτι τους αλλά τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμη. Ο σύζυγος της αφού τις εγκατέλειψε κατασκεύασε το Δεκέμβριο του 1988 ένα ψεύτικο πιστοποιητικό του θανάτου της ώστε να προχωρήσει κανονικά στον τρίτο του γάμο. Ήταν επισήμως νεκρή.

image

Από τότε ξεκίνησε ένα μακρύ αγώνα για να αποδείξει ότι δεν ήταν. Πήγε στην αστυνομία, σε πολιτικούς, σε δικαστήρια. Σε κάθε πόρτα που χτυπούσε κανείς δεν μπορούσε να αποδείξει επίσημα ότι ήταν όντως ζωντανή. Μετακόμισε με την κόρη της και το γαμπρό της κοντά στο σπίτι του πρώην άντρα της. Το μόνο που κέρδισε ήταν απειλές από τον ίδιο και τη νέα του σύζυγο οι οποίοι κατάφεραν σκηνοθετώντας μια ψεύτικη ληστεία να την κλείσουν στη φυλακή για ένα χρόνο το 1993.

Το 2011 η Asharfi αποφάσισε να απευθυνθεί στο συμβούλιο του χωριού το οποίο μετά από οκτώ μήνες εξέτασης των στοιχείων απεφάνθη για το αυτονόητο. Ότι έχει όντως «αναστηθεί». Ο «πιστός» σύζυγος συνεχίζει να αρνείται την ύπαρξή της όμως αυτή η ιστορία καθημερινής τρέλας τελειώνει εδώ για την 64χρονη σήμερα Ινδή.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.