Κοσμος

Give ’em enough Hope

Η ξεχωριστή τερματοφύλακας των ΗΠΑ 

karathanos.jpg
Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24958-58480.jpg

Στις 9:45 της 9ης Αυγούστου, η περικλεής ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών κέρδισε 2-1 την Ιαπωνία, υπερασπιζόμενη τα δύο χρυσά της, στους Ολυμπιακούς του 2004 και του 2008, με βασική τερματοφύλακα την Hope Solo.

Τα κυριότερα για τη Hope: ύψος: 1.75 εκατοστά. Βάρος: 68.2 κιλά. Ηλικία: 31. Επάγγελμα: χρυσή Ολυμπιονίκης (2008), κάτοχος Χρυσού Γαντιού για την ατομική της απόδοση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας (2011) αλλά και της Αργυρής Μπάλας για τη συνολική της προσφορά στο τουρνουά. Βασική τερματοφύλακας των Seattle Sounders, μέλος της εθνικής από το 2000 και αναντικατάστατη υπερασπίστρια της τελευταίας γραμμής του αμερικάνικου συγκροτήματος από το 2005. Έχοντας περάσει από συλλόγους του Γκέτεμποργκ και της Λυών προτού επιστρέψει για να καθιερωθεί στην Αμερική, το βιογραφικό της Hope συμπληρώνει μια εμφάνιση ως διαγωνιζόμενης στον 13ο κύκλο του «Dancing With The Stars» (αποκλείστηκε στον ημιτελικό), μια γυμνή φωτογράφηση για το περιοδικό του δικτύου ESPN και τακτές πόζες σε διαφημίσεις αθλητικού ρουχισμού.

Παρά τα φαινόμενα, η Hope Solo δεν ένιωθε άνετα μέσα στο θεσπέσιο πετσί της από μικρή: «Μεγαλώνοντας, αισθανόμουν πολύ ανασφαλής για τη σωματοδομή μου. Οι άντρες έλεγαν “κοίτα μυς!”. Δεν ένιωθα καθόλου θηλυκή. Είχα τέτοια αυτεπίγνωση των φαρδιών μου ώμων, που απέφευγα να σηκώνω βάρη στο κολέγιο, όμως τα τελευταία χρόνια έμαθα να είμαι περήφανη για τον εαυτό μου, όταν συνειδητοποίησα τη σύνδεση ανάμεσα στο σώμα μου και στα επιτεύγματά μου. Δε θα γινόμουν ποτέ καλή γκολκίπερ χωρίς δύναμη, σβελτάδα και ευλυγισία».

n

Δε θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο μαζί σου, Hope, λέμε εμείς. Το καλαμποκοθρεμμένο σφρίγος σου δεν έχει τίποτα να φοβάται από την εντατική γυμναστική. Γεγονός είναι ότι στα προεόρτια των Ολυμπιακών, η Hope αντιμετώπισε μικροπροβλήματα εξαιτίας απαγορευμένης ουσίας που βρέθηκε στον οργανισμό της έπειτα από ανεπίσημο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από την USADA, την αμερικάνικη επιτροπή αντιντόπινγκ. Τίποτα το σοβαρό όμως, τίποτα που δεν μπόρεσε να ρυθμιστεί με μια επίλυση της παρεξήγησης με την προσκόμιση μιας φαινομενικά αθώας συνταγογράφησης γιατρού, την ακόλουθη επίπληξη της USADA και μια δήλωση πίστης της Hope στα καθαρά σπορ. Fair enough.

Με όλα αυτά τα μικροσυμβάντα όμως να έχουν παρέλθει, η Hope πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό φετινό τουρνουά, διατηρώντας ανέπαφη την εστία της στα 3 από τα 5 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα, ευτυχώντας μάλιστα να αγωνιστεί στο Ολντ Τράφορντ, (εναντίον της Κορέας) και έχοντας περάσει μόλις μια τρομακτική νύχτα, το βράδυ της Δευτέρας, οπότε εκτυλίχθηκε το θρίλερ του ημιτελικού με τον Καναδά, το οποίο τελικά κέρδισαν οι ΗΠΑ με 4-3.

Η αθλήτρια έχει επίσης στα σκαριά την αυτοβιογραφία της, με τον ευφάνταστο τίτλο, «Solo: A Memoir of Hope». Έλειπε ένα κεφάλαιο ωστόσο, εκείνο του τελικού, εκείνο που θα γράφτηκε εχθές, εναντίον της Ιαπωνίας. Ήταν επικό.

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.