Κοσμος

Πυθίες που βελάζουν

Προβλέπουν τις αναμετρήσεις του Euro

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23521-55708.jpg

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία η επανεμφάνιση των ζώων – μέντιουμ μ’ αφορμή τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, Euro 2012.

Πρώτος καθιέρωσε την τάση του ζώου στο ρόλο του μέντιουμ, το χταπόδι Πολ από το Ομπερχάουζεν της Γερμανίας. Με 8/8 σωστές προβλέψεις ο Πολ ήταν ο «βασιλιάς» του στοιχήματος. Δυστυχώς απεβίωσε.

Σήμερα η γκάμα των ζωών – Πυθίες του ποδοσφαίρου έχει διευρυνθεί. Οι οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων ασκούν δριμεία κριτική, αλλά και οι αποδέκτες των προβλέψεων δηλώνουν δυσαρεστημένοι καθώς τα «νέα μέντιουμ» πέφτουν πολύ έξω στις προβλέψεις τους.

Για το Euro 2012 έχουν μέχρι στιγμής δώσει προβλέψεις ο Νίκολας το λάμα από το Σάσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Φούντικ το γουρούνι από το Κίεβο, ο Φρεντ το κουνάβι από το Χάρκοβο, ο Τικ ο θαλάσσιος ελέφαντας από την Μπανγκόκ και ένα ψάρι από τη Σιγκαπούρη.

Στη Γερμανία τα στοιχηματζίδικα έχουν επιστρατεύσει την αγελάδα Υβόν, το σκύλος Σίσι, την κατσίκα Κασιμίρ, το μπουλντόγκ Ξαβιέ και μία νυφίτσα αγνώστων στοιχείων!

«Αυτές τις μέρες όποιος τυγχάνει να έχει ένα ζώο, το μοστράρει μπροστά σε μια κάμερα», δήλωσε στο BBC ο Γερμανός, Marius Tunte μέλος της οργάνωσης Tierschutzbund για την προστασία των ζώων. Η ίδια οργάνωση κάνει λόγο για υπερεκμετάλλευση των ζώων ενόψει Euro. Και φυσικά καταγγέλλουν ότι η όλη πράξη προσβάλλει την αξιοπρέπεια αυτών των πλασμάτων.

image

Ο, δε, ανταποκριτής του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού στο Βερολίνο, Chris Evans, αναφέρθηκε συγκεκριμένα σ’ έναν ιντερνετικό ραδιοφωνικό σταθμό που χρησιμοποίησε τον πύθωνα ονόματι Έιντο για να προβλέψει το σκορ της αναμέτρησης Γερμανίας-Δανίας. Στο πλαίσιο της πρόβλεψης το φίδι είχε να επιλέξει ανάμεσα σε ένα ποντίκι με ρίγα ανάλογη των εθνικών χρωμάτων της Γερμανίας και σ’ ένα ποντίκι χωρίς ρίγα, το οποίο εκπροσωπούσε τη Δανία. Φαγώθηκε η Δανία.

image

Η αγελάδα Υβόν πάλι κατάφερε να γίνει διάσημη λόγω των αποτυχημένων προβλέψεων.

Ο Νίκολας το λάμα προέβλεψε – όχι σωστά - το νικητή της αναμέτρησης Ουκρανία – Αγγλία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.