Κοσμος

Το "τηλέφωνο" της Ευρώπης

1869-66444.jpg
Πέτρος Κουπέγκος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
2180-20860.gif

Στις κεντρικές και βόρειες χώρες της γηραιάς Ηπείρου τόσο οι γεωλογικές πλάκες όσο και οι “θεσμοί”, τρέμουν τις αλλαγές.

Ειδήσεις στην πρωτεύουσα της Ευρώπης μπορούν να γίνουν περίεργα fait divers ... 

Τι θα λέγαμε αν διαβάζαμε σε Ελληνική εφημερίδα ότι με το γύρισμα του χρόνου η Γη “τρέμει” στην περιοχή του Σεντ Ετιέν με ...σεισμό μεγέθους 1,4 (!!!) της κλίμακας Ρίχτερ...; Μειδίαμα;

Όλα είναι σχετικά τελικά, γιατί στις κεντρικές και βόρειες χώρες της γηραιάς Ηπείρου τόσο οι γεωλογικές πλάκες όσο και οι “θεσμοί”, τρέμουν τις αλλαγές.

Το 2010 όμως ξεκινάει με “σεισμό” και “δικέφαλη” εκπροσώπηση στο επίπεδο της Προεδρίας της ΕΕ που έχει και “προεδρεύουσα” ανά εξάμηνο χώρα και “Πρόεδρο”.

Οι αμοιβαίες προσπάθειες του Προέδρου Van Rompuy και του Ισπανού Πρωθυπουργού για αρμονική συνύπαρξη όλοι ελπίζουν ότι θα ευοδωθούν. 

Στο παρελθόν πάντως ο Χένρι Κίσσινγκερ, καυτηριάζοντας την Ευρωπαϊκή εκπροσώπηση στο διεθνές επίπεδο, αναρωτιόταν σε ποιό τηλεφωνικό νούμερο θα έπρεπε να καλέσει κανείς για να μιλήσει με την ...Ευρώπη! Το ειρωνικό ερώτημα είχε βάση, διότι όντως το Ευρωπαϊκό θεσμικό σύστημα δεν έδινε σε κανένα, τέτοιο τίτλο ή αρμοδιότητα... Μένει να αποδειχθεί, αν βρέθηκε ο κος ή η κα “Ευρώπη” που θα της επιτρέπει αποτελεσματικά και χρήσιμα για όλους να εκπροσωπείται από “μία” φωνή σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Μέχρι να αποσαφηνισθεί πάντως το ...ακριβές νούμερο, οι “κοινοί θνητοί” χρησιμοποιείστε ένα που μπορεί να φανεί σε όλους χρήσιμο! 0080067891011...

http://www.eu2010.es/en/documentosynoticias/galeria_multimedia/vid

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.