Κοσμος

Έφυγε η Όπρα, έφυγαν και οι πελάτες

Οι εστιάτορες κοντά στα στούντιο της Harpo λένε ότι οι επιχειρήσεις τους υποφέρουν

4168-35217.jpg
Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20963-51177.jpg

Από την αμερικανική Chicago Tribune


Η αυλαία του τηλεοπτικού σόου της Όπρα Γουίνφρι έπεσε πριν από ένα χρόνο, γράφει η δημοσιογράφος, Τσέριλ Τζάκσον. Η περιοχή στη δυτική πλευρά της πόλης παραμένει ζωντανή, νεανική και αρκούντως τρέντι. Αλλά η αντικαταστάτρια της Όπρα, Ρόζι Ο’ Ντόνελ, απεδείχθη λίγη για

την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής.

Όταν ακόμα η Όπρα μεσουρανούσε πλήθος κυριολεκτικά πεινασμένου κόσμου μαζευόταν στα εστιατόρια της περιοχής. Τα γυρίσματα του σόου γίνονταν το απόγευμα και το τηλεοπτικό κοινό που θα έβλεπε ζωντανά τη θεά Όπρα στηνόταν στην ουρά από τις πέντε το πρωί. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Le Peep, Μάικλ Μάρτιν περιγράφει: «με το φετινό σόου το μεσημέρι δε μαζεύω ούτε τους μισούς πελάτες που μάζευα με την Όπρα». Αναγκάστηκε να διώξει τρία γκαρσόνια και να σερβίρει ο ίδιος τα τραπέζια. «Η Όπρα είχε γυρίσματα τρεις ημέρες την εβδομάδα και έγραφε δύο σόου την ημέρα. Αυτό από μόνο του έφερνε 700 έξτρα ανθρώπους στην περιοχή μας τρεις φορές την εβδομάδα. Θα μας λείψει. Είναι βέβαια προς τιμή της ότι φρόντισε να βρει αντικαταστάτρια, αλλά αυτή η Ρόζι δε φαίνεται να συγκινεί το τηλεοπτικό κοινό», συμπληρώνει ο Μάρτιν.

Ο Ζαν Κλοντ Πολιβί είναι ο ιδιοκτήτης του γαλλικού εστιατορίου La Sardine εδώ και 14 χρόνια. «Αυτό που ξέρω είναι ότι το μεσημεριανό πέθανε. Χάσαμε και όλους τους μάνατζερ που έρχονταν εδώ. Ορισμένες φορές φέρνουν κάποιον διάσημο τύπου Όζι. Αλλά δεν φτάνει». Ο τζίρος των εστιατορίων έπεσε έως και 15% και όλοι φωνάζουν «φέρτε την Όπρα πίσω».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.