Κοσμος

Nέα εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Αντιδράσεις από ΗΠΑ και Ιαπωνία 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134961-308078.jpg

Επιμένει σε δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυράυλων η Βόρεια Κορέα και την Τετάρτη προχώρησε σε ακόμα μία και προκάλεσε αντιδράσεις. 

Σε ανακοίνωσή του, το αμερικανικό Πεντάγωνο κάνει λόγο για «ταυτόχρονη εκτόξευση δύο πυραύλων μέσου βεληνεκούς».  Σύμφωνα με την Ουάσιγκτον ο πρώτος πύραυλος, εξερράγη λίγα δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση, ενώ ο δεύτερος εντοπίστηκε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

«Καταδικάζουμε τις εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας, οι οποίες παραβιάζουν τους κανόνες ασφαλείας της διεθνούς κοινότητας» τονίζει από την πλευρά του, το State Department.

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, όπως και επίσης να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τους συμμάχους μας από κάθε επίθεση και πρόκληση» δηλώνει η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζούλια Μέισον.

Άμεση είναι και η αντίδραση της Ιαπωνίας, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Σίνζο Άμπε, να προειδοποιεί ότι η νέα εκτόξευση συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Ιαπωνίας. «Το Τόκιο θα αντιδράσει έντονα σ’ αυτή τη νέα πρόκληση» σπεύδει να επισημάνει. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, ο βορειοκορεάτικος πύραυλος κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή, η οποία συνιστά μέρος της ιαπωνικής αποκλειστικής ζώνης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.